Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Janne-Pekka Laine valmiina kauden tärkeimpään viikkoon – ”Kaikki peliin”

FC Hakan Veikkausliigakausi huipentuu tällä viikolla pelattaviin Eurolopputurnauksen finaaleihin VPS:aa vastaan. Finaalit alkavat keskiviikkona Vaasasta ja kausi päättyy sunnuntaina Tehtaan kentällä.

Haka sijoittui Veikkausliigassa neljänneksi ja sai näin paikan suoraan Eurolopputurnauksen finaaliin. Muiden joukkueiden ratkoessa sitä mikä joukkue pääsee pelaamaan Hakaa vastaan, ovat valkopaidat hioneet viimeisiä kuvioita kuntoon treenikentällä.

– Loistavat fiilikset. Olemme ehtineet lepäämään ja keräämään kaiken energian näihin kahteen viimeiseen peliin sekä harjoitella hyvin. Kauden aikana pelejä on välillä niin tiheään, ettei aina ehdi kunnolla treenata, mutta nyt olemme pystyneet hyvin harjoittelemaan, keskikenttäpelaaja Janne-Pekka Laine kertoo joukkueen valmistautumisesta.

– Aiemmin hioimme omaa peliämme ja nyt olemme käyneet läpi mitä tehdä Vepsua vastaan ja mitkä ovat ne asiat, jotka odottavat meitä näissä kahdessa pelissä, Laine jatkaa.

Vaasalaiset murjoivat ensin liigavitosen FC Interin vieraskentällä 5-1 ja lauantaina Haastajasarjan voittaja AC Oulu sai tuta Jussi Nuorelan miehistön kovuuden, kun VPS nappasi finaalipaikan voitettuaan jatko-otteluun venyneen pelin 1-0.

Keskiviikkoinen peli on vaasalaisille kolmas viikon sisään ja Oulussa peli kesti raskaissa olosuhteissa vielä ylimääräisen puolituntisen.

– Meidän pitää pystyä hyödyntämään oma pelitaukomme. Vepsulla on varmasti väsyneitä jalkoja eivätkä he ole erityisemmin kierrättäneet pelaajiaan. Meidän on pystyttävä pitämään tempoa yllä ja pistää vastustaja liikkeelle.

VPS on ollut Hakalle vaikea vastus tämän kauden aikana. Ensin VPS haki Tehtikseltä 2-0-voiton, jonka jälkeen Vaasassa tasattiin pisteet värikkäiden vaiheiden jälkeen 3-3-numeroin.

– Olemme antaneet heitä vastaan muutaman helpon maalin. Tehtiksellä he pääsivät kulmasta puskemaan ja Vaasassa annoimme helpohkon pilkun. Ne on saatava nyt pois. Meillä oli kauden aikana pikkaisen ongelmia erikoistilanteiden puolustamisen kanssa, mutta nyt se on mennyt paljon parempaan suuntaan.

Ottelupari alkaa Vaasasta ja lopulliset ratkaisut nähdään sunnuntaina Tehtaan kentällä. Laine pitää otteluparin päättämistä kotiyleisön edessä isona etuna.

– Sillä on varmasti tosi iso merkitys. Se on kuitenkin se peli, joka ratkaisee kumpi voittaa otteluparin. Ensimmäinen voi olla molemmilta joukkueilta aika tarkkaa peliä eikä siinä varmasti vielä tapahdu lopullista ratkaisua. Olemme olleet Tehtiksellä tällä kaudella tosi hyviä ja on hyvä, että saimme viimeisen pelin kotikentälle.

Tehtiksen lehtereillä on ollut hienosti yleisöä tämän kauden aikana ja sunnuntaina täytetään Tehtis vielä kertaalleen. Panokset eivät voisi kovemmat olla, sillä nyt taistellaan paikasta ensi kauden eurokentillä.

– Odotan Tehtiksen olevan täynnä. Kauden viimeinen ja samalla tärkein peli. Siellä tullaan pistämään kentällä kaikki peliin ja toivottavasti myös katsomossa. Uskon katsomossa olevan tunnetta, kun panokset ovat korkeimmillaan.

Hakan kannattajat ovat osoittaneet joukkueelle vahvan tuen myös katsomon ulkopuolella, kun kausikorttikampanja on kerännyt jo yli 1500 varausta. Laine on pistänyt ilolla merkille seuran ympärillä olevan pöhinän.

– Se on hieno kuulla, että noin hieno määrä on jo mennyt, mutta vielä on vähän matkaa tavoitteeseen. Toivottavasti siihen päästään. On kiva, että kiinnostusta löytyy ja onhan se näkynyt tänä vuonna myös katsomossa. Tehtiksellä on ollut koko kauden tosi positiivinen ilmapiiri, Laine kiittelee.

VPS:n ja FC Hakan välinen ottelu keskiviikkona alkaa kello 18.00. Sunnuntaina 30.10. pelattava kotiottelu alkaa kello 15.00. Ottelun pääsylippu maksaa vain 10 euroa ja alle 17-vuotiaat pääsevät tuttuun tapaan ilmaiseksi sisään. Täytetään Tehtis vielä kerran! Lue ottelun järjestelyistä lisää täältä.

Muistathan myös, että ensi kauden Kausikorttihaaste on nyt käynnissä. Mikäli lokakuun loppuun mennessä varataan vähintään 2500 kausikorttia, niin yhden kortin hinnaksi tulee 69€. Lue lisää täältä!

Kuva: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT