Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Janne-Pekka Laine odottaa pääsyä taas tositoimiin

FC Hakan kausi jatkuu sunnuntaina kotiottelulla, kun FC Inter matkaa Tehtaan kentälle. Hakalle on tullut yllättävä pelitauko, kun viime viikonlopun HIFK-ottelu jouduttiin siirtämään helsinkiläisjoukkueessa ilmenneen koronatartunnan vuoksi. Haka on käyttänyt tauon hyväkseen harjoittelemalla.

Haka oli hyvin valmistautunut HIFK-otteluun, mutta peli peruttiin viime hetkillä.

– Tietenkin se harmittaa, että peli peruttiin. Kaikki odottivat peliä, mutta ei voi mitään. Treenasimme sen sijaan kovaa ja työt jatkuvat, Hakan keskikenttäpelaaja Janne-Pekka Laine kertoo.

Veikkausliigassa on pelattu kovalla pelitahdilla läpi kauden, joten siinä mielessä pieni tauko oli tervetullut. Samalla nälkä päästä tositoimiin on kasvanut.

– Kyllä se lisää halua päästä pelaamaan, ja on hienoa päästä nyt taas pelaamaan hieman pidemmän tauon jälkeen, kun muuten pelejä on ollut aika tiuhaan.

Haka lähtee Interiä vastaan neljän ottelun maalittomassa putkessa. Sunnuntaina on jälleen uusi mahdollisuus murtaa lukko, kun FC Inter matkaa Valkeakoskelle. Laineen mukaan hyökkäyspeliä on hiottu harjoituskentällä.

– Olemme käyneet paljon läpi sitä mitä haluamme tehdä hyökkäyksessä. Olemme harjoitelleet erilaisia hyökkäysmalleja ja meidän pitää saada enemmän pelaajia mukaan ja boksiin.

Päävalmentaja Teemu Tainio on pyörittänyt kokoonpanoa paljon kauden aikana, mutta viime aikoina keskikentän rotaatio on tiivistynyt. Samalla pelaajien yhteistyö on myös kehittynyt.

– Tässä on vähitellen alkanut tuntea miten toiset toimivat ja yhteispeli löytynyt, Laine kertoo.

Laine on kauden aikana vakiinnuttanut paikkansa avauskokoonpanossa, mutta löytää otteistaan vielä parannettavaa. 

– Olen vastuuseen tyytyväinen, mutta näillä tuloksilla pitää pystyä parempaan ja auttamaan joukkuetta enemmän. En ole vielä riittävällä tasolla ja minun pitää pystyä parantamaan, jotta voin auttaa joukkuetta entistä paremmin.

FC Haka-FC Inter sunnuntaina 8.9. Tehtaan kentällä kello 16.00 alkaen. Lisätietoa otteluun saapumisesta löytyy täältä.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT