Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Haka luottavaisena Interin kaatoon

Haka lähtee sunnuntaina metsästämään kauden avauskotivoittoa. Viime lauantainakin siihen tarjoutunut tilaisuus kuivui lopulta kasaan vierasjoukkue HIFK:ssa todetun korona -tartunnan seurauksena.

Joukkue kuitenkin käytti tilaisuuden parhaaksi katsomallaan tavalla hyödyksi ja veti Tehtaankentälle jo saapuneiden katsojien iloksi ylimääräiset harjoitukset.

Valmennus on viimeisten parin viikon aikana keskittynyt löytämään avaimia neljän ottelun mittaiseen maalittomuuteen, mutta myös peräänkuuluttanut jokaisen henkilökohtaisen tason nostamista. Vaatimustaso treeneissä onkin ollut kovaa, jokaiselta vaaditaan enemmän yksilönä joukkueen eteen ja sen tulisi näkyä myös kentällä, kun Inter sunnuntaina Tehtaankentälle saapuu.

– Kova joukkue on vastassa. Meillä on kuitenkin ollut hyvin aikaa treenata ja ne asiat pitäisi saada siirrettyä peliin huomenna, Teemu Tainio ennakoi ottelun alla.

Hakan pelaajatilanne on hyvä, sillä loukkaantuneena ei tällä hetkellä ole ketään, kun myös viimeinen pitkäaikaispotilas Jesse Huhtalakin on tehnyt paluun joukkueen vahvuuteen.

– Meillä on sellainen tilanne, että kukaan ei ole loukkaantunut. Kyllä se näkyy joukkueessa, kun kaikki tietää sen, että kolme täytyy jättää ulos sunnuntaina, Tainio pohtii valmennuksen positiivista ongelmaa tyytyväisenä.

HIFK -otteluun valkopaidat olivat lähdössä pitkälti samalla formaatiolla, kuin toukokuun alussa pelattuun Inter -Haka -otteluunkin. Mielenkiintoinen yksityiskohta viime lauantain peruuntuneen ottelun avauskokoonpanossa oli se, että Andrija Bosnjakin sijasta kärjessä oli HJK -ottelun tapaan aloittamassa Aleksandar Vucenovic. Olisiko itävaltalainen vihdoin saanut itsensä täyteen pelikuntoon ja olisi joukkueen kaipaama ratkaisu maalintekoon?

Jose Riveiron luotsaama turkulaisryhmä on pelannut juhannuksesta alkaen ailahtelevaisesti, ja viimeisistä viidestä ottelusta joukkueella on kasassa ainoastaan yksi voitto.

Heinäkuun lopulla joukkue haki Maarianhaminasta pisteet maalein 0-2, mutta maanantaina FC Honka taisteli Turusta pisteen mukaansa 2-2 -tasatuloksella.

Joukkueen maalinteko on toiminut ja siitä ovat erityisesti vastannut Veikkausliigan maalipörssin ykkönen, Benjamin Källman, joka on osunut kuusi kertaa. Lisäksi Timo Furuholm, Taiki Kagayama, sekä puolustaja Martti Haukioja ovat kaikki laittaneet pallon kolmesti verkkoihin.

Joka tapauksessa Interin pelissä on tällä hetkellä sen verran ongelmia, että se antaa Hakalle mahdollisuuden jatkaa turkulaisryhmän ahdinkoa.

– Vähän siellä on loukkaantumisia nyt ollut ja pienellä ringillä vetäneet koko kauden. Hyvä joukkue, ehdottomasti minun mielestä yksi sarjan parhaita joukkueita, vaikka tulokset ei sitä viime aikoina ole palvellutkaan, Tainio analysoi realistisesti Mustavalko-TV:n otteluennakossa.

Mikäli Haka onnistuu puolustuspelillään pitämään vieraat poissa maalipaikoilta, on erittäin todennäköistä, että Riveirolle jää kotimatkalle paljon mietittävää, miten joukkueen kurssi käännetään.

FC Interin ennakko TÄÄLTÄ.

Ruutu+ lähettää ottelun suorana TÄÄLLÄ.
Mikäli sinulla ei vielä ole tunnuksia, voit ostaa ne TÄÄLTÄ ja samalla tukea Hakan toimintaa.

Ottelun käsiohjelma TÄÄLTÄ.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT