Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Jami Kyöstilä osasi odottaa kauden päättyvän runkosarjaan – ”Se oli ihan odotettu päätös”

Veikkausliiga tiedotti torstaina, että kausi päättyy runkosarjaan eikä jatkosarjoja tulla pelaamaan. Samalla se tarkoitti sitä, että FC Haka pelaa Veikkausliigassa myös ensi kaudella. Hakan puolustaja Jami Kyöstilä oli tyytyväinen tehtyyn päätökseen.

Kiihtyvä koronatilanne sekä heikkenevät olosuhteet ajoivat siihen ratkaisuun, että Veikkausliigan kausi päättyy runkosarjaan.

– Se oli ihan odotettu päätös. Oli aika pitkään epätietoisuutta miten kausi jatkuu, mutta olen tyytyväinen päätökseen. Tietenkin kaikki haluaisivat pelata, mutten usko että kautta olisi pystytty viemään loppuun.

Kauden päättyminen runkosarjaan merkitsi sitä, että Haka säilyttää sarjapaikassa ja pelaa Veikkausliigassa myös ensi kaudella. Haka on tällä hetkellä yhdeksäntenä ja eroa karsijan paikalla olevaan TPS:aan on seitsemän pistettä, kun turkulaisilla on kaksi ottelua pelaamatta. Sarjapaikan varmistuminen ei kuitenkaan aiheuttanut suurempia juhlia Hakan leirissä.

– Treenien jälkeen ”Teme” onnitteli, että vähimmäistavoite toteutui. Emme kuitenkaan juhlineet sarjapaikan säilyttämistä, sillä tavoitteemme olivat korkeammalla.

Hakan tavoite oli selviytyä kuuden parhaan joukkoon ja talven Suomen Cupin ottelut antoivat osviittaa siitä, että tavoite olisi realistinen. Veikkausliigassa tulokset olivat kuitenkin etenkin alkukaudesta kiven takana.

– Siinä oli monia pieniä asioita. Peli haki itseään ennen kuin se osui uomiinsa. Talvi antoi viitteitä siitä, että meillä on iskukykyinen joukkue, mutta kesä osoitti että oli vielä tekemistä. Makseltiin vähän oppirahoja tällä kaudella, mutta nyt on maksettu, niin ensi kaudella sitten sinne kuuden joukkoon.

Kyöstilän mukaan Veikkausliigan taso ei kuitenkaan tullut yllätyksenä.

– Ei se yllättänyt. Tiedostimme, että Veikkausliiga on astetta kovempi sarja kuin Ykkönen. Se näkyi vähän, ettei meillä ollut ennestään hirveästi kokemusta Veikkausliigasta. Kasvoimme kuitenkin kauden aikana.

Haka siirtyi loppukaudesta kolmen topparin alakertaan ja samalla laitapuolustajana pelaavan Kyöstilän rooli muuttui hieman. Kolmen topparin linjalla pelatessa laitapuolustajista tulee niin sanottuja wing-backeja, jotka osallistuvat hyökkäyspelaamiseen hieman hanakammin. Uusi rooli on sopinut Kyöstilälle.

– Siinä on hyökkäysroolia vähän enemmän. Siinä saa ravata laitaa edestakaisin ja kyllä siinä kilsoja tulee kasaan. Tykkään painaa laitaa, joten se rooli sopii ihan hyvin.

FC Haka päättää kautensa keskiviikkona isännöidessään IFK Mariehamnia. Ottelu alkaa kello 18.30. Ottelun lipunmyynnistä lisätietoa täältä.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT