Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

”Halutaan tarjota paikalle saapuvalle yleisölle hyvä matsi”

Veikkausliigan hallitus päätti viime viikolla, että kausi päättyy runkosarjaan. Päätös tarkoitti sitä, että FC Haka päättää kautensa keskiviikkona ja pelaa Veikkausliigaa myös kaudella 2021!

Haka on ollut hyvässä nosteessa jo syyskuun lopussa pelatusta Honka -voitosta lähtien. Tuon jälkeen on käteen jäänyt kauan kaivattu kotivoitto, vieläkin upeampi täyden kolmen pisteen ilta hallitsevan Suomen mestarin vieraana Kuopiossa, sekä välissä tasapeli Lahdesta.

Nuo pisteet ovat kasvattaneet eron Turun Palloseuraan riittävän isoksi, joten viimeisen kierroksen tuloksilla ei ole enää valkopaitojen kannalta merkitystä putoamistaistelussa.

Alkukaudesta kohtuullisesti pelannut maarianhaminalaisryhmä on tällä hetkellä kuntopuntarin viimeisenä. Lisäksi joukkueen valmistautumista on sotkenut korona -karanteeni, minkä seurauksena joukkuetreenit olivat pari viikkoa tauolla. Toki paluu treeneihin tapahtui jo loppuviikosta ja sunnuntaina joukkue haki pelituntumaa HJK:a vastaan kotonaan.

Klubi varmisti 0-5 -voitolla mestaruuden ja lisäsi osaltaan IFK Mariehamnin tuskaa ja joukkueella onkin vielä isot panokset ottelussa. Mikäli Haka ja TPS voittavat, tarkoittaa se ahvenanmaalaisten sijoittumista karsijan paikalle.

Isoa osaa joukkueen murheellisessa syksyssä näyttelee maalitykki Albion Ademin tahdin hiipuminen. Kaikkiaan 13 maalia kaudella iskenyt albanialaiskärki on osunut viimeisissä kahdeksassa ottelussa vain kertaalleen.

Sen sijaan Hakan Salomo Ojala on löytänyt oman vireensä ja iskenyt pallon verkkoon neljästi viimeisissä neljässä ottelussa.

Mistä moinen vire on sitten löytynyt?

– Kauden alkuhan oli vaikea. Itsellä oli keväällä alla loukkaantuminen ja sitten sen jälkeen tuli korona sotkemaan valmistautumista kauteen, Slomo muistelee.

– Uuteen sarjaan lähtö on kuitenkin aina oma juttunsa ja meillä meni pitkään löytää se oma peli. Nyt se on kuitenkin löytynyt ja omakin peli on parantunut siinä sivussa.

Nyt maaleja on syntynyt, ja siitä hyökkääjä jakaa kiitosta koko joukkueen pelin parantumiselle. Kun oma pää on ruvennut pitämään paremmin, niin samalla myös hyökkäyspelaaminen on parantunut ja kokonaisuutena peli mennyt eteenpäin.

Siinä missä Hakan koko kauden päästettyjen maalien keskiarvo on 1,9, niin viimeisten viiden pelin ajalta vastaava luku on 1,2.

Tulevaa IFK Mariehamn -ottelua joukkue on joutunut odottamaan epävarmuuden vallitessa, mutta tällä ei useistakaan siirroista huolimatta ole kokonaisuuteen Ojalan mukaan merkitystä.

– Joka päivä ja viikko me treenataan, sekä valmistaudutaan samalla lailla siitäkin huolimatta, että ei tiedä milloin seuraava peli on tai päättyykö kausi koskaan.

Sarjapaikan varmistaminen ja hyvin menneet ottelut antavat luonnolliset loistavat lähtökohdat otteluun. Valmentaja Mikko Manninenkin vaikutti olevan ottelun alla levollisin mielin.

– Viimeistä peliä lähdetään voittamaan nyt, kun on hyvin mennyt tuloksellisesti pelit.

– Lisäksi kyseessä kauden vika peli ja viimeistä kertaa tällä kokoonpanolla kasassa, niin tavoite pelata hyvä peli, vaikkei panosta olekaan. Toki halutaan pitää Maarianhamina takana.

Koskilaisten kokoonpanotilanne on täydellinen, sillä ketään ei ole sairastuvalla. Myös edellisissä otteluissa pikkuvaivoista johtuen huilannut Eero Markkanen on jälleen mukana. Hyvä terveystilanne tuo kuitenkin positiivisen ongelman valmennukselle.

– Treeneissä oli tänään 24 jätkää, eikä ketään olisi haluttu jättää kokoonpanon ulkopuolelle, Mane harmittelee.

– Voittamaan toki lähdetään ja kotona kun pelataan, niin halutaan tarjota paikalle saapuvalle yleisölle hyvä matsi. Ollaan nyt löydetty sellainen tyyli, millä tuloksia on tehty, niin ei ole tarvetta muuttaa oikeastaan mitään.

Mikäli et pääse paikalle, niin ottelun voi seurata tuttuun tapaan myös Ruutu+ -palvelusta.

IFK Mariehamnin ennakko löytyy täältä.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT