Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Hakalle kaksi jatkosopimusta

FC Haka on tehnyt sopimukset kahden nuoren pelaajan kanssa, kun keskikentän Leevi Antinaho ja maalivahti Kalle Kohonen allekirjoittivat jatkot sopimuksiinsa.

1+1 -vuotisen sopimuksen tehnyt Antinaho on Ilveksen kasvatti, mistä siirtyi Hakan edustukseen B-ikäisenä huhtikuussa 2019.

Tällä kaudella tilille on jo kirjautunut muutama Veikkausliigaminuuttikin, mitkä luonnollisesti miellyttivät.

– Oli kiva päästä hakemaan ensiminuutit Veikkausliigasta, varsinkin kun pääsi HJK:a vastaan pelaamaan.

Hakaa hän pitää mukavana treeniympäristönä ja paikkana kehittyä hyvän valmennuksen alla. Myös sarjapaikan varmistuminen kelpasi.

– Nyt on hieno fiilis, kun ura jatkuu Veikkausliiga -seurassa.

Tähtäin on kuitenkin korkeammalla.

– Pidemmällä aikavälillä tavoittelen pääsyä ulkomaille ja ensi kaudella tavoitteena on saada enemmän peliaikaa.

2+1 -vuotisen sopimuksen tehnyt Kalle Kohonen aloitti jalkapallon Viialan Peli-Veikoissa, mistä siirtyi Haka junioreihin 13 -vuotiaana.

Tälle kaudelle maalivahti liittyi edustuksen mukaan ja pääsikin jo kertaalleen haistelemaan liigatunnelmaa lähietäisyydeltä, kun Joonas Immonen oli jo siirtynyt Musan Salamaan, eikä Jakob Tånnander saanut pelata HJK:a vastaan.

– Kokemuksena HJK -peli oli unelmien täyttymys. Sain seurata Veikkausliigan peliä penkiltä. Tottakai jännitti, että pääseekö pelaamaan, koska se olisi ollut ensimmäinen peli Veikkausliigassa ja debyytti Hakan paidassa.

Kohonen pitää Hakaa erittäin hyvänä seurana nuorelle kehittyä ja tätä hän aikookin tehdä monipuolisesti. Tulevaisuuden tavoitteena on ensin päästä pelaamaan kotimaan liigaa ja sen jälkeen haaveet on niin ikään ulkomaan kentillä.

– Haka on seurana todella hyvä nuorille pelaajille. Olen itse tykännyt pelata ja reenata seurassa. Haka -sydän on kasvanut pelatessa seuran paidassa ja Haka kyllä pysyy loppuelämänkin sydämessä.

Eikä viihtymistä Valkeakoskella varmastikaan vähennä sarjapaikan varmistaminen.

– Veikkausliiga -paikan varmistaminen oli todella hyvä juttu. Päästään taas ensivuonna taistelemaan voitoista Suomen parhaalla tasolla.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT