Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Jaakko Rantanen: ”Arvostan tämän todella korkealle”

Hakan kauden 2018 kapteeni Jaakko Rantanen valittiin kannattajien vuoden pelaajaksi perinteisessä äänestyksessä. Rantanen keräsi 58 pistettä ja peittosi toiseksi tulleen Jami Kyöstilän (49) ja kolmanneksi sijoittuneen John Fagerströmin (48).

Rantasen kausi – ja koko ura – päättyi jo juhannuksena lääkäriltä tulleisiin huonoihin uutisiin. Sydänvika lopetti uran kuin seinään ja kapteeninnauha siirtyi Ville-Valtteri Starckin sekä Anton Popovitchin käsivarsiin. Hakan kannattajat eivät kuitenkaan unohtaneet loppukauden aikana Rantasen panosta Hakan eteen.

– Oli tämä aikamoinen yllätys, mutta todella, todella kiitollinen olen tästä kunnianosoituksesta, Rantanen iloitsee.

Vaikka pelaajaura loppui tylyllä tavalla, Rantanen on luonnollisesti Hakan joukkueen jäsen kauden loppuun saakka. Kauden viimeistä kotiottelua lukuun ottamatta Rantanen oli paikan päällä Hakan kaikissa kotiotteluissa, joko pelaajana tai katsojana ja on nähnyt suurimman osan myös vieraspeleistä.

– Tätä viimeistä kotiottelua lukuun ottamatta olin Tehtiksellä kaikissa kotipeleissä ja vieraspeleistäkin näin suurimman osan. Vähintään seurasin ne Livetulosten kautta. Kotipelien yhteydessä kävin myös kopissa moikkaamassa ja tsemppaamassa jätkiä ja muutaman kerran muutenkin, Rantanen kertoo.

Kesällä lääkärin uutisen kuultuaan Rantanen oli ymmärrettävästi järkyttynyt ja mieli oli syvällä maassa. Vähitellen asiat kuitenkin jäsentyvät kohdalleen.

– Kyllähän se aikaa ottaa. Ensijärkytys on kuitenkin jo ohi ja olen ehtinyt sulatella tätä kaikkea tapahtunutta.

Rantanen ei halunnut jäädä paikalleen, vaan elämä on jatkunut koko ajan huippu-urheilu-uran päätyttyäkin.

– Olen ollut koko ajan siviilitöissä ja aloitin myös opinnot Tampereen ammattikorkeakoulussa röntgenhoitajaksi. Opinnot ovat niin alkuvaiheessa, että vaikea on vielä arvioida kokonaisuutta, mutta ainakin alun perusteella opiskelu on todella mielenkiintoista jatkuvasti.

Nyt edessä oleva kauden päätöskierros on ensimmäinen lopettamisuutisen jälkeen, samoin on edessä oleva talvikausi. Kaikki tapahtuu ensimmäisen kerran uran jälkeen.

– Se kieltämättä nostaa edelleen tunteita pintaan. Polte kentälle on hirvittävän suuri, kun illat pimenevät, lehdet putoavat puista ja panokset ovat kentällä maksimissaan, mutta tämäkin on elettävä. Nämäkin varmasti helpottavat ajan myötä. Kun kausia alkaa ja kausia loppuu, ne muodostuvat uudella tavalla osaksi elämää.

Jalkapallo on ollut osa Rantasen elämää pienestä pojasta saakka ja sitä se on varmasti elämän loppuun asti. Sitä, missä roolissa Rantanen itse on jalkapallon parissa mahdollisesti tulevaisuudessa, on kuitenkin vielä turhan aikaista ennakoida.

– Kyllä minä pystyin Tehtiksellä nauttimaan jalkapallosta myös katsojana. Jätkät pelasivat todella hyviäkin otteluita loppukauden aikana. Varmasti joskus tulevaisuudessa valmentaminen tai joku muu rooli jalkapallon parissa voi tulla ajankohtaiseksi, mutta toistaiseksi aion pysytellä katsomossa. Tai mistä sen tietää, jos joku vastustamaton tarjous tulee vastaan? Sitä harkitaan sitten, Rantanen naurahtaa.

Vuosista Hakan riveissä Rantaselle jää päällimmäiseksi mieleen lämmin muisto.

– Hyvät muistot jää, vaikka oma ja seuran tavoite päästä pelaamaan Veikkausliigaa jäikin saavuttamatta. Se harmittaa, mutta totta kai päällimmäiseksi mieleen jää hieno seura, kaikki seuran upeat taustahenkilöt ja kaikki pelaajat joiden kanssa sain Hakan paidan päälle vetää.

Kesällä 2007 edesmenneen Hakan kannattajan lempinimen mukaan postuumisti nimetty Chopeen malja on kiertänyt pelaajalta toiselle kaudesta 2006 saakka. Kuten maailmanmestaruuspokaalinkin, Chopeen maljan saa itselleen, jos onnistuu saamaan nimensä pokaalin kylkeen kolmesti uransa aikana. Lähimmäksi ovat päässeet toppari Regi Nooitmeer ja keskikenttäpelaaja Shane Robinson, joiden nimet löytyvät pokaalin kyljestä kahdesti.

Kauden 2018 voittajana Jaakko Rantanen nousee viimeistään hienojen ja arvostettujen Haka-pelaajien joukkoon.

– Haluan kiittää kaikkia Hakan kannattajia lämpimästi tästä kunnianosoituksesta. Minä arvostan tämän oikeasti todella korkealle.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT