Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Päätöspelissä panoksena viides sija

FC Haka päättää Ykkösen kauden 2018 lauantaina 27.10. Pietarsaaressa. Ottelu Jaroa vastaan alkaa jo kello 13.

Panoksena ottelussa on viides sija, eli yksi kotiottelu lisää kaudelle 2019. Kierrokselle lähdettäessä Haka on juuri viidentenä, kaksi pistettä Jaron edellä. Hakalle siis riittää viidenteen sijaan tasapeli. Myös neljäs sija on voitolla mahdollinen, mikäli AC Oulu kompastelee kotonaan JJK:n kanssa.

– Viidennellä sijalla on seuralle merkitystä niin taloudellisesti kuin imagollisestikin. Meillä on erinomainen harjoitusviikko alla ja kaksi hienoa voittoa takana, joten lähtökohdat otteluun ovat hyvät, FC Hakan päävalmentaja Keith Armstrong sanoo.

– Käytettävissä on 18 pelaajaa, joten vaihtoehtoja on, Armstrong huomauttaa.

Jaro on ollut päättyvällä kaudella Hakalle sopiva vastustaja, sillä koskilaiset voittivat kesällä molemmat keskinäiset kohtaamiset. Juhannuksen alla Hakan voittolukemat olivat Pietarsaaressa 2-0 ja elokuussa Tehtaan kentällä 1-0.

– Emme ole päästäneet Jaroa vastaan tällä kaudella vielä maaliakaan ja sitä tilastoa on hyvä lähteä jatkamaan, Armstrong toteaa.

Myös viime syksynä Haka ja Jaro taistelivat päätöskierroksella tuosta viidennestä sijasta. Silloin joukkueet eivät keskinäistä peliä pelanneet. Jännittävien vaiheiden jälkeen Jarolle riitti 1-1 -tasapeli Gnistanin vieraana, kun Haka hävisi samaan aikaan GrIFK:lle 1-2.

Kuva: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT