Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Ishmael Yartey janoaa paluuta voittojen tielle

Kahdessa edellispelissä maalinteossa onnistunut Ishmael Yartey lähtee luottavaisena kohti torstain ottelua FC Honkaa vastaan. Tiedossa on tuplakohtaamisen ensimmäinen ottelu, sillä joukkueet ovat vastakkain myös ensi viikolla Tehtaan kentällä.

Yartey joutui jättämään pari peliä väliin alaraajavamman takia. Vamma vielä vähän vaivaa, mutta hän on menossa parempaan suuntaan.

– En ole vielä ihan täydessä kunnossa ja minulla on vielä pieniä kipuja. Kipu häviää kuitenkin vähitellen eikä sitä pelatessa niin huomaa. Koko ajan parempaan suuntaan, Yartey toteaa optimistisena.

Kentille paluunsa jälkeen Yartey on osoittanut vasurinsa vaarallisuuden. Ensin hän täräytti pallon verkkoon HJK:ta vastaan ja Lahtea vastaan komea vapaapotku upposi vastustamattomasti maaliin.

– Kun liityin joukkueeseen, niin tavoitteenani oli auttaa joukkuetta voittamaan. Harmillisesti kolmessa ensimmäisessä pelissä en onnistunut maalinteossa, vaikka minulla oli joitakin paikkoja. Sitten voitimme kaksi peliä, joissa en ollut mukana. Kun palasin, halusin todella auttaa joukkuetta myös maalien muodossa. Harmi vain, etteivät ne tuottaneet meille voittoa. Tiedän joukkueessa olevan riittävästi laatua voittamaan enemmän pelejä.

Haka kohtaa Hongan Espoossa torstaina ja joukkueet kohtaavat toistamiseen keskiviikkona Valkeakoskella.

– Tämä on ensimmäinen kerta, kun urallani pelataan samaa vastustajaa vastaan kahdesti peräkkäin. Se on vähän outoa, mutta ymmärrän, ettei ole muuta vaihtoehtoa. Valmistaudumme peleihin kuten mihin tahansa muuhunkin peliin. Tärkeintä on saada paras irti itsestä ja sitä kautta pisteitä, korostaa Yartey.

Hakan torstainen vastus FC Honka on aloittanut kauden ennakoitua heikommin. Espoolaisia povattiin kauden etukäteisarvioissa mitalitaisteluun, mutta tilille on kertynyt vain kuusi pistettä ja Honka on pisteen Hakaa perässä. Yartey ei anna Hongan odotuksia heikomman alkukauden hämätä.  

– Keskitymme vain itseemme emmekä anna muiden asioiden häiritä meitä. Kun kohtasimme KTP:n tiesimme, etteivät he olleet voittaneet yhtään peliä, ja sitten he yllättivät meidät ja voittivat 3-0. Emme voi lähteä ylimielisinä yhteenkään otteluun. Meidän on toteutettava valmentajien pelisuunnitelmaa, pelata omaa peliämme ja ottaa kolme pistettä, muistuttaa Yartey.

Ruutu+ lähettää ottelun suorana TÄÄLLÄ.
Mikäli sinulla ei vielä ole tunnuksia, voit ostaa ne TÄÄLTÄ ja samalla tukea Hakan toimintaa

Kuva: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT