Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Haka matkaa Espooseen lähes täydellä kokoonpanolla

Hakalla on edessään kaksi perättäistä ottelua Honkaa vastaan. Näistä ensimmäinen on huomenna, kun Haka matkustaa Espoon Tapiolaan. Illan ottelu potkaistaan käyntiin klo 18.30. 

Kotijoukkue Hongan kausi on lähtenyt erittäin vaikeasti käyntiin, kun yhdeksästä ottelusta jopa seitsemän on päätynyt espoolaisten tappioon. Kaksi voittoa ovat tulleet KTP:ta ja AC Oulua vastaan. Joukkue on viime kauteen verrattuna nuorentunut jonkin verran, joskin rungosta löytyy edelleen tuttuja ja vahvoja luottopelaajia kuten esimerkiksi Tammilehto ja Kaufmann. Honka sijoittui viime kaudella neljänneksi, ja joukkueen suurin haaste oli maalinteko. Maaleja tuli neljänneksi vähiten koko sarjassa. Tälle kaudelle ratkaisuksi näihin vaikeuksiin joukkueeseen kiinnitettiin viime kauden Ykkösen maalikuningas Darren Smith, joka teki espoolaisten ainoan osuman Hongan edellisessä ottelussa, 1-2 tappiossa KuPSia vastaan. Tällä hetkellä espoolaiset sijoittuvat liigataulukossa juuri Hakan alle yhdeksännelle sijalle kuudella pisteellään. Hakalla pisteitä on seitsemän, mutta on tärkeä huomata, että Honka on pelannut kaksi ottelua enemmän.

– Hongalla on alkukaudella ollut isoja ongelmia. 9 ottelua ja 7 tappiota, niin kyllä siellä varmasti mietitään, mitä pitää parantaa. Hongan alkukausi on ollut henkilökohtaisesti yllätys. Tietysti joukkueessa on ollut vaihtelevuutta ja he ovat nuorentaneet joukkuetta, päävalmentaja Teemu Tainio kommentoi video-otteluennakossa.

Viime kauden kohtaamiset Honkaa vastaan olivat positiivisia Hakalle. Niistä jäi käteen 1-1 tasapeli Tehtiksellä sekä komea 1-2 vierasvoitto Salomo Ojalan voittomaalin siivittämänä. Tulevat ottelut lupaavat samankaltaisia tasaisia vääntöjä. 

– Kyseessä on kuitenkin edelleen sama joukkue samalla tyylillä. Heidän tulokset kuluneella kaudella ovat olleet pienestä kiinni ja he tulevat varmasti kauden edetessä parantamaan, Tainio lisää.

Hakan edellisessä 1-1 tasapelissä Lahtea vastaan Tainio ei ollut tyytyväinen joukkueen pallolliseen pelaamiseen ja tätä on lähdetty kuluneella viikolla treenikentillä hiomaan. Valmentaja Mikko Manninen toi esille myös toisen kehittämiskohteen.

– Hyvin ollaan saatu treeniviikko vedettyä ehjänä ja keskitytty niihin asioihin, joihin halutaan parannusta, Manninen iloitsee.

– Ongelmana on ollut, että ollaan päästetty kolmessa pelissä erikoistilanteissa maali. Toivottavasti niistä ei ainakaan huomenna oma pää soi ja omissa erikoistilanteissa päästäisiin hyville maalipaikoille. 

Honka pääsee ensimmäisen kerran pelaamaan kotiyleisönsä eteen, kun katsojia pääsee tällä kaudella ensimmäistä kertaa Tapiolan Urheilupuistoon sisään. Tämä antaa varmasti piristystä kotijoukkueelle, jonka kausi on alkanut vaikeasti.

Haka onkin jo tovin aikaa yleisöjen edessä pelannut hyvin tuloksin ja on valmiina koitokseen Espoossa. Kokoonpanon tilanne on erittäin positiivinen – ainoastaan Jesse Huhtala ei ole pelikuntoinen.

– Hieno asia, että Honka saa kotiyleisön paikalle. He saavat siitä varmasti boostia. Me lähdemme hyvillä fiiliksillä otteluun. Joukkue on terve ja olemme valmiina, Manninen toteaa.

– Voiton jälkeen olisi kiva fiilis lähteä viettämään juhannusta!, Manninen toivoo.

Kuva: Jussi Rämä

FC Hongan ennakko TÄÄLTÄ.

Ruutu+ lähettää ottelun suorana TÄÄLLÄ.
Mikäli sinulla ei vielä ole tunnuksia, voit ostaa ne TÄÄLTÄ ja samalla tukea Hakan toimintaa

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT