Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Intohimoinen pelin kehittäjä Hakan valmennukseen

FC Haka on solminut vuoden mittaisen sopimuksen valmentaja Ossi Virran kanssa. 33 -vuotiaalla Käpylän Pallon kasvatilla on valmennuskokemusta jo 16 vuoden ajalta ja Hakaan mies siirtyy kasvattajaseuransa päävalmentajan paikalta miesten Kakkosesta. Edustusjoukkueen apuvalmentajan tehtävän lisäksi miehen vastuulla on Hakan Akatemian valmennus.

Mies toimi vuosina 2005-2015 niin ikään KäPassa valmentajana, junioripäällikkönä ja valmennuspäällikkönä. Sen jälkeen Virta vietti hetken SJK:n organisaatiossa ja oli osa Simo Valakarin valmennustiimiä vuonna 2015, kun seinäjokelaiset voittivat toistaiseksi ainoan Suomenmestaruutensa. Seinäjoelta tie vei Kotkaan, missä viisivuotinen apuvalmentajapesti huipentui KTP:n liiganousuun vuosi sitten.

Käpylän Pallo nousi viime kaudeksi Kakkoseen ja nuorilla, omilla kasvateilla pelattu kausi oli valmentajan mukaan onnistunut.

– KäPa nousi kolmosesta Kakkoseen ja tämä oli monelle pelaajalle ensimmäinen kausi Kakkosessa ja ylipäätään miesten peleissä, joten nuorelta ja kokemattomalta nousijajoukkueelta onnistunut ja hieno vuosi.

Vuodesta kasvattajaseurassa jääkin ennen kaikkea lämpimät muistot.

– Nautin KäPassa työskentelystä paljon ja haluankin kiittää KäPaa kuluneesta vuodesta ja siitä, että tämä siirtyminen eteenpäin sujui hyvässä hengessä.

Perhesyistä Kotkan Helsinkiin vaihtanut Virta oli vuoden jälkeen tilanteessa, että oli jälleen mahdollista miettiä uralla uutta suuntaa ja useista pöydällä olleista vaihtoehdoista mies valitsi Valkeakosken.

– Keskusteluiden pohjalta Hakasta tuli tunne, että he todella haluavat minut tänne ja uskoivat että voin omalla panoksellani täydentää nykyistä hyvin toimivaa valmennustiimiä omilla vahvuuksillani, mies kertaa Teemu Tainion ja Olli Huttusen kanssa käymiään neuvotteluja.

Päävalmentaja Teemu Tainio toteaakin Virran saamisen valmennustiimin olleen hieno homma.

– Ossilla on kokemusta nuoresta iästään huolimatta valmennuksen eritasoilta. Ossi on pelin intohimoinen opiskelija ja hänen ymmärrys pelistä ja pelaajien kehittämisestä tulee auttamaan meitä saavuttamaan seuraavan stepin. Tervetuloa Ossi!

Uusi apuvalmentaja tiedostaa saapuvansa isoon, perinteikkäiseen seuraan, millä on upea stadion ja historia. Sen lisäksi mies on vakuuttunut, että Haka on saapunut takaisin huipulle pysyäkseen siellä.

– Minulle on jäänyt sellainen kuva, että Hakalla on taustat ja perusta kunnossa ja he pyrkivät viemään seuraa aidosti eteenpäin, mutta kuitenkin järkevin askelin.

Koskilaisten tarina viimeiseltä kolmelta vuodelta on Virralle tuttu ja hän nostaakin esiin Tainion ensimmäisen päävalmentajakauden, jolloin valkopaidat esittivät hyökäkysvoittoista futista ja nousivat ylivoimaisesti liigaan. Toki Veikkausliigapaikan säilyttäminen kahdesti saa mieheltä kehut.

Tulevalle kaudelle mies pääsee itse antamaan oman panoksensa koskilaisten peliin.

– Omat vahvuuteni on nimenomaan kenttätyössä treenien ja pelaamisen suunnittelussa, toteutuksessa ja arvioinnissa sekä oman pelin ja pelaamisen kehittämisessä.

Hän nostaa esiin myös vahvan taustansa nuorten pelaajien parissa ja uskoo pystyvänsä auttamaan myös yksittäisiä pelaajia kehittymään. Loppuun mies lisää kuitenkin, että lopullinen rooli määräytyy päävalmentajan näkemyksen mukaan.

– Toki oma roolini määräytyy sen mukaan, mitä Päävalmentaja päättää ja on se rooli mitä tahansa niin teen kaikkeni autaakseni päävalmentajaa, muuta valmennustiimiä ja pelaajia, sekä seuraa onnistumaan tulevana vuonna.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT