Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

FC Haka keräsi viimeisen kahdeksan kierroksen aikana Veikkausliigajoukkuesta eniten pisteitä

FC Hakan loppukausi Veikkausliigassa oli uskomaton! Joukkue keräsi viimeisissä kahdeksassa ottelussa enemmän pisteitä, kuin koko alkukauden 19 ottelussa yhteensä ja hilasi samalla itsensä putoamistaistelusta sarjataulukon kahdeksannelle sijalle.

Ennen loppukiriä Haka oli saalistanut kaikkiaan 15 pistettä neljällä voitolla ja kolmella tasapelillä. Loppukauden kahdeksasta viimeisestä ottelusta taskuun jäi 20 pistettä kuudella voitolla ja kahdella tasapelillä. Valkopaitojen pistesaalis näiden kahdeksan kierroksen aikana olikin koko Veikkausliigan suurin.

Loppukauden virettä kuvaa ehkäpä vielä paremmin maalisuhde. Ensimmäisten 19 ottelun aikana valkopaidat olivat tehneet 14 ja päästäneet 26 maalia. Loppukauden kahdeksassa ottelussa vastustajan verkko heilui 16 kertaa ja omissa soi ainoastaan kolmesti.

Yksi loppukauden vireen ehdoton sankari oli Aatu Hakala, joka pelasi seitsemässä ottelussa ja päästi näissä taakseen ainoastaan yhden maalin. FC Lahden Chinedu Geoffrey katkaisi Hakalan silloisen, 367 minuuttia kestäneen, nollaputken jo ottelun toisella minuutilla.

Takaisku ei kuitenkaan pysäyttänyt 21 -vuotiaan maalivahdin virettä, vaan nuorukainen piti jälleen maalinsa puhtaan lopuissa pelaamissaan peleissä. Huikea syksy huomioitiin myös laajemmin, sillä nuorukainen valittiin Veikkausliigan lokakuun joukkueen maaliin!

Hakalan lisäksi lokakuun joukkueeseen mahtui Hakasta myös Henri Malundama. 26 -puolustaja onkin yllättänyt tällä kaudella monet, sillä mies pelasi armeijan sävyttämästä pre-seasonista huolimatta itsensä Hakan avauskokoonpanoon ja täysin ansaitusti.

Jo aiemmin Veikkausliigan syyskuun joukkueeseen valittiin Hakasta Luiyi de Lucas, sekä Donaldo Acka.

Pääsy kuukauden joukkueeseen ei ole mikään itsestään selvyys, sillä näitä valintoja edeltävä, viimeisin valittu mustavalkoinen on Juha Pirinen vuoden 2012 lokakuulta.

Hakalla on tällä hetkellä kuukauden joukkueisiin valituista sopimukset Hakalan, Malundaman ja Ackan kanssa. Lucasin jatkosta ei ole vielä varmuutta, joten jännityksellä odotetaan, mitä mies tulee ensi kaudella tekemään.

Hakan joukkueen kasaaminen on joka tapauksessa hyvässä vauhdissa ja sopimukset on jo 14 pelaajan kanssa. Ensi kautta rakennetaan niin ikään myös kausikorttimyynnin kautta. Tällä hetkellä kortin saa kampanjahintaan 89€ 15.11.2021 asti, minkä jälkeen hinta nousee 200€.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT