Ilves oli tyly isäntä Tammelassa

FC Hakan ja Ilveksen ensimmäinen Veikkausliigan Pirkanmaan derby ei jää hakalaisittain mieleen mitenkään erityisen positiivisessa valossa, sillä kotijoukkue oli perjantai -illassa tyly vieden ottelun nimiinsä maalein 5-0.

Ottelun alku oli täydessä Tammelassa juuri paikallisottelulle tyypillistä jalkapalloa, missä molemmat joukkueet taistelivat tuloksesta. Pelin juoni olisi voinut olla toisenlainen, mikäli Hakan Elias Mastokangas olisi osunut 23. minuutilla rangaistupotkusta. Ilves -maalivahti Otso Virtanen kuitenkin aavisti laukauksen oikein ja samalla antoi joukkueelleen pienen henkisen lisän.

Ilveksen maalijuhlat 34. minuutilla aloitti Vincent Ulundu, joka ajoi oikealta boksin sisään ja laukoi pallon tarkasti vasurillaan vasempaan ylänurkkaan.

Ilves sai vielä jakson loppuun toisenkin osuman, mikä lähti liikkeelle Hakan keskialueen pallonmenetyksestä. Santeri Haarala ja Lauri Ala-Myllymäki pelasivat hienosti yhteen ja Haarala pääsi iskemään pelivälineen lähietäisyydeltä verkkoihin 38. minuutilla.

Lopullinen niitti ottelulle oli, kun kotijoukkue sai heti toisen jakson alkuun iskettyä lukemiksi 3-0. Niklas Friberg oli yksin kahden Ilves -pelaajan puristuksessa maalin edustalla ja Tatu Miettunen pääsi puskemaan keskityspallon maaliin 48. minuutilla.

Lauri Ala-Myllymäen 72. minuutilla ja Maksim Stjopin 86. minuutilla tekemät osumat olivat ottelun kulun kannalta enää vain numeroiden kaunistelua kotijoukkueelle, sillä etenkään toisella jaksolla ei Haka pystynyt vastaamaan kotijoukkueen vahvaan esitykseen.

– Tämä ei missään nimessä ollut meiltä hyväksyttävä esitys, Andy Smith totesi pettyneenä ottelun jälkeen.

– Ottelu pitää nyt vain unohtaa ja keskittyä tulevaan. Meidän pitää korjata tiettyjä asioita pelistämme ja siihen tulemme keskittymään.