Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

IFK Mariehamn oli jälleen maalin parempi kotikentällään

FC Hakan toinen vierailu Maarianhaminaan toi saman lopputuloksen, kuin ensimmäinenkin, sillä kotijoukkue oli tälläkin kertaa parempi maalein 2-1. IFK Mariehamn on ollut koskilaisille harvinaisen haastava vastus tällä kaudella, sillä kolmesta kohtaamisesta se voitti kotonaan molemmat ja Tehtaan kentällä pisteet tasattiin maalein 1-1.

Selkä seinää vasten sarjapaikastaan taisteleva sarjajumbo sai otteluun unelma-alun, kun Albin Granlund vei isännät johtoon jo neljän minuutin pelin jälkeen. Puolustaja nousi kuin varkain oikeaa laitaa tyhjään tilaan ja laukoi pallon tulisesti kuudentoista takaa oikeaa tolppaa hipoen maaliverkkoihin.

Hakan vahva hallinta pelistä toi ansaitun tuloksen ottelun 36. minuutilla. Elias Mastokangas lähetti kulmapotkun maalin edustalle, mistä Maissa Fall nosti sen reidellään yli maalivahti Elmo Henrikssonin. Pallo ehti käydä juuri ja juuri maaliviivan paremmalla puolella ennen, kuin Granlund pääsi siivoamaan sen sieltä pois.

Koskilaiset olivat iskeä ensimmäisen jakson loppuun vielä johto-osuman, kun Fall pelasi Fallou Ndiayen nokikkain Henrikssonin kanssa. Ndiayen yritys suuntautui kuitenkin takatolppaan eikä mies osunut paluupallostakaan tolppien väliin. Näin puoliajalle siirryttiin 1-1 -tasalukemissa.

Toinen jakso käynnistyi hyvin samoissa merkeissä, kuin ensimmäinen. Ariel Ngueukam, eli tuttavallisemmin Tuco, pääsi käsittämättömän vapaasti iskemään maalin edustalle tulleen poikittaissyötön verkkoihin toisen jakson viidennellä minuutilla.

– Toiselle puoliajalle saatiin tuuli taakse ja oltiin varmoja, että saadaan painettua IFK alas. Täysin päin persettä puolustettu 2-1 maali, jossa tapahtui virheitä jonossa, Teemu Tainio manasi ottelun jälkeen.

– Sen jälkeen painettiin ja saatiin muutama aivan loistopaikka maalin edestä, mutta ei vaan mennyt tänään sisään.

Haka onnistui kyllä toisella jaksolla saamaan pallon kulmapotkusta sisään, mutta Ndiayen puskumaali hylättiin tilanteessa olleen rikkeen johdosta. Kuten Tainio totesi, niin muistakaan paikoista ei perjantai -illassa uponnut ja näin kotijoukkue nappasi itselleen äärimmäisen tärkeän voiton.

– Aikalailla sama tarina, kuin viimeksi täällä. Voitto oli tarjottimella jälleen, mutta IFK tuntuu olevan meille tällä kaudella punainen vaate, Tainio harmitteli.

– Luodaan aivan tarpeeksi huipputontteja, mutta ei maistu ja vastustaja tekee aikalailla ainoistaan.

– Tämä tulos tarkoittaa, että taistelu sarjapaikasta jatkuu meidän osalta. Kaikki on omissa käsissä ja ens viikon sunnuntaina meillä on mahdollisuus lisätä pistepottia Lahtea vastaan, päävalmentaja totesi lopuksi.

Ottelu tilastot Veikkausliiga.com.

Ottelun huippuhetket Ruutu+.

IFK Mariehamnin raportti.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT