IFK Mariehamn katkaisi Hakan tappiottoman putken

FC Hakan pitkä tappioton taival Veikkausliigassa tuli päätökseen Maarianhaminan illassa lauantaina, kun kotijoukkue IFK Mariehamn oli parempi maalein 2-0.

Koskilaiset joutuivat lähtemään otteluun ilman luottotoppari Luiyi de Lucasia, sekä hyökkäyksessä tuhojaan tehnyttä Stavros Zarokostasia, jotka olivat molemmat pelikiellossa korttitilin täyttymisestä johtuen. Lisäksi Atte Sihvonen oli edelleen loukkaantumisesta johtuen sivussa, joten valmennus päätyi olosuhteiden pakosta neljän puolustuslinjaan. Myös keskikenttä ja hyökkäys olivat menneet uusiksi, kun Tino Purmeen ja Janne-Pekka Laineen kanssa keskellä avasi Salomo Ojala, sekä hyökkäyskolmikossa Lee Erwinin ja Logan Rogersonin kanssa avasi Elias Mastokangas.

Ottelu sai koskilaisittain todella murheellisen alun, kun kotijoukkue iski pallon verkkoon jo neljännellä peliminuutilla. IFK pelasi pallon nopeasti oikealle laidalle, mistä Muhamed Olawale keskitti pallon maalille ja brasialaishyökkääjä De nousi vahvasti Seth Saarisen takaa puskien pallon verkkoihin.

– Nopea maali juuri semmoisesta tilanteesta, mitä käytiin läpi ennen peliä, Teemu Tainio murehti ottelun jälkeen.

Kotijoukkue löysi avausmaalin jälkeenkin hämmästyttävän usein tiloja koskilaisten puolustuksesta ja pääsi muutamaan otteeseen vaarallisille paikoille yrittämään lisäosumia. Niitä ei kuitenkaan nähty, mutta Teemu Tainio reagoi tilanteeseen jo ottelun 24. minuutilla vaihtamalla kolmen topparin linjaan. Salomo Ojala jätti kentän ja hänen tilalleen juossut Jude Arthur otti paikkansa topparilinjassa oikealla.

Ensimmäisen jakson loppua kohti mentäessä Haka pääsi paremmin peliin mukaan ja onnistui luomaan muutaman vaarallisen maalipaikan. Enempää osumia ei kuitenkaan nähty ja tauolle siirryttiin kotijoukkueen 1-0 johdossa.

Haka jatkoi toisella jaksolla siitä, mihin ensimmäisellä päätti. Seth Saarinen oli 49. minuutilla tasoittaa ottelun, mutta IFK -maalissa pelannut Yann Fillion pelasti puolustajan puskun alakulmasta. Mitä pidemmälle toinen jakso eteni, sen paremmin kotijoukkue pystyi tukkimaan koskilaisten rynnistyksen, eikä kaivattua tasoitusosumaa saatu aikaiseksi.

– Toinen puoliaika aloitettiin terävästi, saatiin painetta ja muutama paikka, mutta kyllä tänään jäi kaikki vähän piippuun, Tainio harmitteli.

Ja kun Haka ei maalinteossa onnistunut, niin kotijoukkue niittasi ottelun lopullisen ratkaisun varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla. John Owoeri murtautui sivurajaheiton jälkeen oikealta laidalta läpi, ajoi kohti maalia ja hieman onnekkaastikin pallo pomppi Delle, joka pääsi sijoittamaan päivän toisen osumansa vasempaan alanurkkaan.

Enempää osumia ei nähty ja Hakan ensimmäinen tappio Veikkausliigassa sitten toukokuun oli selvä asia.

– Hyvä muistutus meille, että ellei me tehdä harjoiteltuja asioita peli menee vaikeaksi.

– Tästä pelistä otetaan opiksi ja joukkue tietää, että seuraavassa pelissä Oulua vastaan pitää parantaa ja olen varma, että näin myös teemme, Tainio lupaa lopuksi.

Ottelun huippuhetket Ruutu+ -palvelussa.