Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Horsmalahti Oy on tiiviisti Hakan taustalla

Valkeakoskelainen Levy- ja Teräsrakenne Horsmalahti Oy näkyy ja kuuluu tälläkin kaudella Hakan peleissä. Aiemmilla kausilla metallin käsittelyn ja konepajatoiminnan saralla toimiva yritys oli Haka-ikoni Jarno Mattilan kummiyrityksenä. Tälle kaudelle kummipelaajaksi valikoitui Jesse Ahonen

– Sellainen sielultaan kotikutoinen pelaaja me haluttiin Japen tilalle ja Jessehän on melkein kuin oma kasvatti, Horsmalahti Oy:n toimitusjohtaja Kari Horsmalahti kertoo.

Horsmalahti Oy:n historia ulottuu aina vuoteen 1912, jolloin toiminta Valkeakoskella alkoi samalla alalla. Horsmalahti Oy:n nimellä yritys on toiminut vuodesta 1948, kun Kari Horsmalahden isoisä muutti sukunimensä Horsmalahdeksi.

Vain kivenheiton päässä Tehtikseltä, Varsanhännässä toimivan, Horsmalahti Oy:n merkittävin asiakas löytyy kotimaasta.

– Tällä hetkellä meillä on töissä 50 henkilöä, mutta se määrä vaihtelee aina tarpeen mukaan. Valmetin kanssa teemme voimakasta yhteistyötä, Horsmalahti taustoittaa.

Hakan tukijoukoissa Horsmalahti Oy on ollut mukana jo vuosikymmeniä.

– Mä olin mukana perustamassa Tukirengas osakeyhtiötä. Se taisi olla noin vuonna 1990, kun se laitettiin pystyyn. Ja sitäkin aiemmin olin totta kai peleissä Tehtiksellä. Kyllä mulla siellä on vakipaikka ollut pitkän aikaa, Horsmalahti muistelee.

Koskilaislähtöinen Horsmalahti on itsekin pelannut jalkapalloa, mutta ihan tarkkaa muistikuvaa ei ole siitä, mikä oli ensimmäinen paikan päällä nähty peli Suomen kauneimmalla stadionilla.

– Nappulaliigassa pelattiin 1950-luvun lopulla ja siitä jatkoin sitten Hakan junnuihin 1960-luvun alkuun. En mä siellä kauaa pärjännyt, mutta pelasinpa kuitenkin, Horsmalahti naurahtaa.

– Ensimmäinen Tehtiksellä nähty peli on varmasti ollut joskus 1950-luvun lopulla, kun käytiin katsomassa silloisia huippupelaajia.

Valkeakoski on tunnetusti jalkapallokaupunki, joten ei ole ihme, että jalkapallo on kulkenut Horsmalahden mukana koko elämän ajan jossain roolissa.

– Kyllä jalkapallo on ollut aina mukana. Itse pelasin ja seuraan jalkapalloa edelleen, lapset pelaa, lapsenlapset pelaa, joten kyllä jalkapallolla on iso merkitys. Ei liian suuri, mutta iso merkitys.

Lastenlasten myötä katse on kääntynyt jalkapallon perässä ajoittain myös Valkeakosken kaupungin rajojen ulkopuolelle ja tämän kauden Veikkausliigadebytanttiin.

– FC Lahden pelejä on tullut nyt seurattua, kun pojanpoikani Santeri Pakkanen pelaa siellä. Se on tosin vähän turhan jännä, kun kentällä on oma sukulainen, Horsmalahti nauraa.

Hakan kausi Ykkösessä jatkuu torstaina tärkeällä kotiottelulla FC KTP:ta vastaan. Horsmalahti on totta kai itse paikalla Tehtaan kentällä, mutta nimenomaan torstain ottelun tulosveikkauksen kanssa pitää olla erityisen varovainen.

– Vaimo on Kotkasta kotoisin ja mulla on siellä paljon kavereita, joten kyllähän tässä vähän kissan häntä kainalossa mennään. Torstaina kuitenkin kannustetaan Hakaa ja voitto otetaan kotiin, Horsmalahti uskaltautuu lopuksi toteamaan.

Hakan ja KTP:n välinen Ykkösen ottelu alkaa Tehtiksellä torstaina 18.8. kello 18.30. Matsietkot pelataan Ravintola Stellassa kello 16.30 alkaen ja ottelun jälkipelit heti ottelun päätyttyä Tehtiksen Paviljongissa. Ottelussa palvelee tuttuun tapaan myös lapsiparkki, jossa on Tallink Siljan tarjoama lastenhoitaja paikalla.

(Kuva: Jan Lindroos)

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT