Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Haka nousi lopussa tasapeliin

Haka tasasi pisteet FC KTP:n kanssa 2-2 (1-0)-numeroin. Tulos oli Hakan kannalta hyvin kaksijakoinen, sillä valkopaidat menettivät johtonsa, mutta toisaalta nousivat loppuhetkillä tasoihin.

Haka joutui jo ottelun alkuhetkillä vaihtamaan Jesse Ahosen kentältä loukkaantumisen takia ja Tuomas Lähdesmäki tuli tilalle, kun 18 minuuttia oli pelattu. Vaihto tuotti tulosta, kun Lähdesmäki pelasi hyvin yhteen Elias Ahteen kanssa ja Ahde vapautti Emenike Mbachun maalintekoon eikä hän erehtynyt. Maali jäi samalla avauspuoliskon ainoaksi.

Toiselle puoliajalle KTP tuli vahvasti ja jo heti parin minuutin pelin jälkeen Ville Oksanen pääsi komealla laukauksella tasoittamaan ottelun. Hakalla oli omat puolittaiset paikkansa johtomaaliin, mutta KTP oli se, joka onnistui maalinteossa. Vartti ennen täyttä aikaa Oksanen tarjoili Jussi Aallolle vapaan maalipaikan Hakan rangaistusalueen sisältä eikä Hakan paidassa Ykkösen maalikuninkuuden voittanut Aalto erehtynyt.

Haka tuli ottelussa kuitenkin vielä tasoihin. Mbachu käytti kotkalaispuolustuksen kommunikaatiovirheen hyväkseen ja laukoi Hakalle tasoituksen muutama minuutti ennen loppua. Kotiyleisön toiveet nousivat vielä lisäajalla, kun Haka sai hyvästä paikasta vapaapotkun, mutta harmittavasti Mbachun kuti meni vähän yli maalin ja näin pisteet jaettiin.

Hakan päävalmentaja Kari Martonen ei ollut näkemäänsä tyytyväinen, vaikka nousu tappioasemasta tasoihin hieman lohduttikin.
– Tasapeli ei maistu eikä kotikentällä voi missään nimessä olla tyytyväinen tasapeliin. Tapa ja ilme eivät olleet hyviä. Ensimmäisellä puoliajalla meillä oli haasteita keskikentän keskellä ja tauolla yritimme korjata sitä laittamalla siihen yhden miehen lisää ja toisella puoliajalla se oli pikkaisen parempi. Päästimme kaksi maalia aivan liian helposti, Martsi manasi ottelun jälkeen.

Erityisesti Hakan pelinrakentelu tökki pahasti eikä KTP:n joukkuepuolustus joutunut todelliseen puntariin.
– Meidän suurin ongelmamme oli pallollinen pelaaminen. Syöttömme olivat heikkoja ja huonoja ja peräkkäisten syöttöjen määrä oli aika vähäinen, jonka takia jouduimme pallottomana juoksemaan pallon perässä. Pelimme oli aivan liian hidasta hyökkäyssuuntaan. Yritimme kahden kärjen kautta saada painetta Kotkan päätyyn, muttemme saaneet painetta, kun emme saaneet palloa toimitettua kärjille. Sitä uhkaa emme pystyneet hyödyntämään. Hienoa, että pystyimme nousemaan tasoihin, mutta kotiyleisön edessä pitää pystyä nälkäisemmin ja innokkaammin pelaamaan.

Ottelu paketoi Hakan osalta kauden toisen kolmanneksen. Tilanne Ykkösessä on edelleen kutkuttava ja jännättävää riittää molempiin suuntiin. Liigakarsintaan oikeuttavaan paikkaan on matkaa 10 pistettä, mutta samalla putoamisraja kummittelee kolme pistettä selän takana.
– Sarja on niin tasainen, että voitot ovat ne mitkä pitävät sinut mukana. Varsinkin kotikentällä kaikki pelit pitäisi voittaa. Pelin pitää myös olla sen näköistä, että sillä on mahdollisuus voittaa. Tänään oli vaisu peli meiltä.

Ottelun positiiviseen antiin kuului Jarno Mattilan paluu Hakan paitaan. ”Jape” juoksi kentälle ottelun 73. minuutilla suurten suosionosoitusten saattelemana. Tehtiksellä pelataan seuraavan kerran 3.9., kun vastaan asettuu KPV.

Hakan kokoonpano:
Joonas Immonen, Jaakko Rantanen (v), Mikko-Petteri Latosaari, Jesse Ahonen (18. Tuomas Lähdesmäki), Elias Ahde (73. Jarno Mattila), Macpherlin Dudu, Anton Popovitch (61. Niilo Mäenpää), Aapo Mäenpää, Emenike Mbachu, Etchu Tabe (v), Chris James

(Kuva: Jan Lindroos)

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT