Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Sisuuntunut Haka isännöi KTP:ta torstaina

Miesten Ykkösen kauden 2016 toinen sarjakolmannes tulee päätökseensä Hakan osalta torstaina kotoisella Tehtiksellä, kun vastaan asettuu FC KTP.

Joukkueet kohtasivat myös ensimmäisen sarjakolmanneksen lopuksi Kotkassa. Ottelusta muodostui todellinen valmentajien painajainen, kun molempien joukkueiden virheiden sävyttämä ottelu päättyi lopulta 3-3-pistejakoon.

– Kerran kohdattiin jo KTP tällä kaudella ja se taisi päättyä 3-3-tasapeliin. Varsinkin omassa päässä pelattiin silloin todella lepsusti, Hakan päävalmentaja Kari Martonen muistelee.

Edellisellä kierroksella Haka koki todella karvaan tappion, kun JJK pystyi kotinurmellaan kääntämään Hakan hienosti hankkiman 2-1-vierasjohdon ottelun lopussa 3-2-kotivoitoksi. Jyväskylässä Hakan maaleista vastasivat Horsmalahden kummipelaaja Jesse Ahonen ja ainoastaan 14 peliminuuttia ensimmäiseen Haka-maaliinsa tarvinnut lainamies Elias Ahde.

Katkera tappio veti mielet ymmärrettävästi matalaksi, mutta viikon harjoituksissa tilanne on saatu nollattua ja ilkeän tuloksen takaa on löytynyt myös hyviä asioita.

– Karvas tappio on saatu pyyhittyä mielistä pois. Me pelattiin Jyväskylässä oikeastaan tosi hyvin, mutta se hyvä peliesitys jäi sen huonon tuloksen taakse. Jos siitä pelistä jotain pitää oppia, niin sen viimeisen 10-15 minuutin aikana pitää olla vieläkin kovempi siellä kentällä, Martonen analysoi JJK-ottelun antia.

Torstain vierasjoukkue KTP on puolestaan pelannut varsin hyvin viime aikoina vaisun alkukauden jälkeen. KTP:n edellisestä ottelusta on jo reilusti yli viikko aikaa. Tuolloin he kaatoivat Arto Tolsa Areenalla vierailleen KPV:n maalein 5-3. Haka-kasvatti Juuso Salonen pöllytti kokkolalaisten verkkoa tuolloin kahdesti.

KTP vaihtoi myös valmentajaa kesällä edellisen Haka-ottelun jälkeen, kun Sami Ristilä sai väistyä ja Ossi Virta otti valmennusvastuun. Valmentajanvaihdos ei kuitenkaan vaikuta Hakan tekemiseen KTP-ottelun alla.

– KTP on piristynyt ja napannut viimeisestä neljästä ottelusta 10 pistettä. Valmentajanvaihdoksen myötä KTP ei juurikaan muuttunut pelillisesti, mutta itseluottamus on tietenkin noussut hyvien tulosten myötä ja he pelaavat nyt ehkä enemmän joukkueelle. Jussi Aalto on semmoinen pelaaja, joka sieltä pitää ainakin korvamerkitä, Martonen pohtii.

Sarjataulukossa Haka on ennen torstain kohtaamista KTP:n kanssa viidentenä. Pisteitä 17 ottelusta on kerättynä 23. Sarjan tasaisuudesta kertoo aika paljon se, että tällä hetkellä toiseksi viimeisenä sijalla yhdeksän oleva KTP nousisi voitolla Hakasta tasapisteisiin Hakan kanssa sarjan keskikastiin.

Hakan kokoonpanotilanteesta on kerrottavana pelkästään hyviä uutisia ennen keskiviikon viimeistelyharjoituksia.

– Etchu (Tabe) on pystynyt harjoittelemaan täyspainoisesti nyt viikon ajan ja tuo meille yhden vaihtoehdon lisää puolustukseen. Jape (Mattila) on myös treenannut nyt muutamat harjoitukset meidän kanssa ja on käytettävissä torstaina. Pelikieltoja ei ole, loukkaantumisia ei ole. Viimeistelyharjoitusten myötä saadaan sitten ajatukset lopullisesti kohdalleen sen suhteen, että ketkä torstaina pelaavat, Martonen kertoo.

Hakan ja KTP:n välinen Ykkösen ottelu alkaa torstaina 18.8. Tehtaan kentällä kello 18.30. Matsietkot pelataan Ravintola Stellassa kello 16.30 alkaen ja ottelun jälkipelit heti ottelun päätyttyä Tehtiksen Paviljongissa. Ottelussa tuttuun tapaan lapsiparkki, johon Tallink Silja tarjoaa lastenhoitajan.

Tervetuloa kannustamaan Haka voittoon!

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT