Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Haka TPS:n vieraaksi sunnuntaina

Haka aloittaa Ykkösen viimeisen kolmanneksen kohtaamalla vieraskentällä TPS:n sunnuntaina.

Ykkösen viimeiselle kierrokselle lähdettäessä kaikki on edelleen auki ja panokset ovat korkeat. Hakalla on kärkipaikkaan matkaa 12 pistettä ja nousukarsintapaikka siintää kymmenen pisteen päässä. Toisaalta putoamisraja on kolme pistettä selän takana, joten lipsahduksiin ei ole varaa.

Haka ja TPS ovat kohdanneet kahdesti tällä kaudella Tehtaan kentällä. Haka voitti ensimmäisen kohtaamisen 2-1 ja TPS vei pisteet Turkuun toisessa ottelussa samoin lukemin.
– Tässä vaiheessa kautta kaikki joukkueet on kohdattu kahdesti ja tiedämme aika hyvin mitä tuleman pitää. TPS on hyvin pelaava ja suoraviivainen joukkue ja meidän täytyy löytää lääkkeet siihen suoraviivaisuuteen. Pelaamme vieraskentällä ja lähdemme hieman puolustus edellä, mutta emme voi tietenkään voittaa, jos vain puolustamme, vaan meidän on myös pystyttävä hyökkäämään. Viime ottelussa pallollinen pelaamisemme oli huonoa ja nyt sen pitää olla paljon nopeampaa ja eteenpäin vievää. On löydyttävä rohkeutta pelata, Martonen alleviivaa tulevan ottelun teesejä.

Hakan esitykset ovat heilahdelleet pelien sisällä ja vastustaja on rokottanut niistä kovalla kädellä. Martonen kaipaakin otteisiin entistä enemmän tasaisuutta.
– Jokaista peliä lähdetään luonnollisesti voittamaan eikä kukaan anna pisteitä ilmaiseksi. Joukkueen tasapaino ja tasaisuus on säilyttävä läpi ottelun, ettei tulisi sellaisia heilahteluja. Se on yksi tulevan ottelun teemoista.

Haka koki ikävän takaiskun KTP-pelin jäljiltä, kun Jesse Ahonen loukkaantui. Ahonen on sivussa seuraavat viikot ja TPS-pelin missaa myös kapteeni Juho Saarinen.
– Jesse kävi lääkärissä ja diagnoosi oli polven sivusiteen repeämä. Tarkempia kuvia odotellaan vielä, mutta hän on sivussa vähintään neljä viikkoa. Juholla on ollut takareiden kanssa vähän vaivaa ja TPS-peli tulee vielä vähän aikaisin. Seuraavassa pelissä hän saattaa olla jo mukana. Muuten KTP-pelissä tulleista tälleistä on toivuttu ihan hyvin, Martonen valottaa joukkueen tilannetta.

TPS:n ja Hakan välinen ottelu pelataan Turussa Paavo Nurmen Stadionilla sunnuntaina 21.8. kello 18.30 alkaen. Hakan seuraava kotiottelu on 3.9., kun Tehtaan kentälle tulee vastaan KPV.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT