Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

HJK:n vahva ensimmäinen jakso ratkaisi voiton Bolt Arenalla

Veikkausliigakauden 2023 ensimmäinen Klassikko -ottelu Hakan ja HJK:n välillä pelattiin lauantaina Helsingin Bolt Arenalla. Käsikirjoitus oli koskilaisittain valitettavan tuttu, sillä maaleista vastasi ainoastaan kotijoukkue, vaikka Haka pystyi jo toisella jaksolla haastamaan helsinkiläiset tosissaan. Ensimmäisen jakson kaksi maalia kuitenkin riittivät ja näin HJK vei ottelun nimiinsä maalein 2-0.

Haka lähti otteluun selvästi puolustusvoittoisella taktiikalla ja Honka -ottelusta tutulla neljän alakerralla. Pallonhallinta annettiin suosiolla kotijoukkueelle ja se näkyi selvästi myös tilastoissa. Alhaalta puolustaneen Hakan muoto pysyi alkuun hyvin kasassa, mutta lopulta Klubin paine kasvoi liian suureksi ja se pääsi rokottamaan kahdesti ensimmäisen jakson lopulla.

Ensimmäinen osuma syntyi 38. minuutin erinomaisesti pelanneen Topi Keskisen esityöstä. Nuori hyökkääjä nousi vahvasti vasenta laitaa ja syötti pelivälineen maalin edustalle, missä Bojan Radulovic piti Eero-Matti Auvisen takanaan ja tuikkasi pallon läheltä ohi Haka -maalissa pelanneen Anton Lepolan.

Toista maali ei tarvinnut odottaa neljää minuuttia pidempään. Jukka Raitalan pystysyöttö tavoitti Atom Tanakan juonikkaan pelinluvun ansiosta Kai Meriluodon, joka kirmasi keskeltä läpi. Meriluoto kiersi Lepolan ja sai vielä lirutettua pallon kohti maalia, eikä Auvinen liukumisyrityksestään huolimatta saanut estettyä pelivälineen päätymistä maalin perukoille.

– Tarkoitus olikin puolustaa syvemmältä alku ja se toimi suurimman osan hyvin, mutta molemmat maalit oli heikkoa.

– Ekassa tilanne, mitä on kyllä käyty läpi ja toinen oli aivan liian halpa, Teemu Tainio harmitteli pelin jälkeen.

Toiselle jaksolle Haka vaihtoi Oliver Whyten tilalle Anthony Herbertin ja siirtyi kolmen topparin linjaan, missä pelasivat Herbertin lisäksi Fallou Ndiaye ja Eero-Matti Auvinen. Puoliaika ja muodon muutos muuttivat pelin käsikirjoitusta sillä tavalla, että Haka otti enemmän pallonhallintaa itselleen ja pystyi rakentamaan selvästi ensimmäistä jaksoa enemmän vaarallisia hyökkäyksiä.

Koskilaiset saivatkin luoduksi paikat tasoittaa ottelu. Ensimmäinen mahdollisuus kavennukseen syntyi vasemmalta laidalta, kun Ryan Mahuta nousi vahvasti ja syötti maalin edustalle. HJK -puolustus sai sen verran häirittyä syöttöä, että Logan Rogersonin askeleet eivät aivan osuneet kohdilleen, eikä uusiseelantilainen päässyt yrittämään viimeistelyä lähietäisyydeltä.

Toinen paikka syntyi Mahutalle itselleen, kun laitapuolustaja pääsi hyvin päineen keskitykseen, mutta kova pusku suuntautui suoraan päin kotijoukkueen maalissa pelannutta Jesse Östiä.

– Meiltä puuttui pelirohkeutta ekalla puoliskolla.

– Toiselle laitettiin isompaa vaihdetta ja saatiin luotua hyviäkin paikkoja erän alkuun, mistä olisi pitänyt ehdottomasti tehdä maali ja ois ollu uus peli käsillä.

Kovasta yrityksestä huolimatta Haka ei Östiä onnistunut lauantai -iltapäivässä ohittamaan, joten pisteet jäivät lopulta Helsinkiin 2-0 -lukemin.

– Vähän jäi kaks jakoset fiilikset pelistä. Vaikeaa on, jos HJK:lle annat lahjamaaleja eteen!

– Nyt palaudutaan ja sitten meillä tulee kolme peliä nopeaan tahtiin, joista pitää alkaa voittoja tulemaan.

– Analysoidaan tämä peli ja jatketaan hommia treenikentällä, Tainio totesi lopuksi.

Tilastot Veikkausliiga.com.

Huippuhetket Ruutu+.

HJK:n raportti.

Kuvat: Sanna Lahtinen-Mäkelä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT