HJK vei kauden toisenkin klassikon

Yksi kauden odotetuimmista otteluista, eli Veikkausliigan klassikko, oteltiin tänään Helsingin Bolt Areenalla. Kello 18.30 alkanut ottelu päättyi lopulta kotijoukkueen 3-1(1-0) -voittoon.

HJK tuli otteluun vahvasti ja ensimmäinen maali nähtiinkin jo kymmenennellä minuutilla, kun Roope Riski puski oikealta lähteneen keskityksen maalin edestä takanurkkaan.

Vaikka kotijoukkue hallitsikin palloa ja vastasi ensimmäisen jakson useimmista maalipaikoista, niin enempää osumia ei ennen taukoa nähty. Pallo tosin kävi HJK:n maalissa kertaalleen, mutta Henri Malundaman iskemä osuma hylättiin paitsiona.

Toinen jakso alkoi koskilaisittain harmillisesti, sillä se ehti vanheta vain seitsemisen minuuttia, kun pallo vietiin Jacob Bushuen rikkeestä pilkulle. Pallon taakse asteli Rasmus Schüller, joka laukoi pallon varmasti ohi oikealle heittäytyneen Michael Hartmannin.

Haka ei kuitenkaan luovuttanut, vaan se sama taistelutahto, mihin on totuttu viime kaudesta lähtien heräsi henkiin viimeistään 56. minuutilla Saibou Keitan kavennettua lukemat 2-1. Maali sai alkunsa kaukaa oikealta laidalta lähteneestä Keitan vapaapotkusta, mikä hieman yllättäenkin löysi tiensä verkon perukoille.

Ikävä takaisku tasoitusmaalin jahtaamiselle tuli kuitenkin nelisen minuuttia myöhemmin, kun maalintekijä Keita joutui jättämään kentän kahden keltaisen seurauksena. Alivoimalla pelannut vierasjoukkue haki edelleen määrätietoisesti tasoitusta, mutta valitettavasti takaa-ajo katkesi 81. minuutilla.

HJK sai vapaapotkun kuudentoista rajan tuntumasta ja ensimmäisen maalin syöttänyt Lucas Lingman laukoi sen näyttävästi muurin vasemmalta puolen maalin oikeaan nurkkaan.

Enempää maaleja ei ottelussa nähty ja näin HJK aiheutti Hakalle vuoden 2020 toisen tappion. Joukkueen hyvät otteet on noteerattu ja Ruutu+ -haastattelussa olleelta Medolta kysyttiinkin, että kuinka pitkälle Haka voi mennä tällä kaudella.

– Kuten on nähty, niin me emme ole niin helppo joukkue voittaa. Meillä on vahva joukkue, hyviä pelaajia ja itseluottamus tekemiseemme. Voimme varmasti yllättää monet joukkueet.

– Viihdyttävä peli kaiken kaikkiaan, sattui ja tapahtui aika paljon. Tuli neljä maalia, punainen kortti ja pilkku. Kaikennäköistä tapahtui tänään ja oli viihdyttävä peli, kommentoi puolestaan isäntien ensimmäisen maalin iskenyt Roope Riski niinikään Ruutu+ -haastattelussa.

HJK:n raportin löydät täältä.

Ottelun huippuhetket voit katsoa Ruutu+ -palvelusta.

HJK – FC Haka 3-1(1-0)
1-0 10′ Roope Riski
2-0 53′ Rasmus Schüller rp.
2-1 56′ Saibou Keita
3-1 81′ Lucas Lingman