Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Hilska, Thusberg ja Basha Hakaan

FC Haka vahvisti siirtoajan umpeutumisen kynnyksellä joukkuettaan ja etenkin sen hyökkäyspäätä.

Puhtaaksi hyökkääjäksi Haka hankki Ilveksestä Antto Hilskan, 23, jonka sopimuksessa on myös optio ensi kaudesta. Laituriosastolle tulee puolestaan loppukaudeksi Hämeenlinnan Härmästä Jonni Thusberg, 20. Suomen kentillä täysin uutena pelaajana nähdään kosovolainen Arlind Basha, 21, joka on viimeksi pelannut kroatialaisseura Hajduk Splitin organisaatiossa.

Basha on hyökkäävä keskikenttäpelaaja, jolla on myös loppukauden mittainen sopimus, mutta sopimus kattaa koeajan elokuun loppuun asti.

– Molempien pelaajien kohdalla on tietysti kyseessä varsin kapean hyökkäyspäämme vahvistus, mutta samalla katse on kummankin kohdalla jo ensi kaudessa, FC Hakan toimitusjohtaja Olli Huttunen toteaa.

Hilska on Huttuselle ja monelle hakalaiselle tuttu pelaaja. TPV:n kasvatti on pelannut Veikkausliigaa Ilveksen lisäksi myös JJK:ssa.

– Hilskan vahvuudet ovat meillä hyvin tiedossa. Basha puolestaan on hieman erilainen taitopelaaja hyökkäävän keskikenttäpelaajan rooliin. Niilo Mäenpään siirtyminen Italiaan on edelleen mahdollista ja sen siirron myötä Bashalle olisi varmasti vastuuta tarjolla, Huttunen kertoo.

Hilska on jo Hakan käytettävissä lauantaina, kun valkeakoskelaiset kohtaavat Ykkösen ottelussa GrIFK:n.

– Myös Bashan pelilupaa koetetaan saada siihen peliin, mutta vielä hänen pelaamisensa lauantaina ei ole varmaa, Huttunen kertoo.

Thusberg pelasi jo talvikaudella Haka/Härmä YJ:n paidassa SM-karsintaotteluita siihen asti, kunnes jalkavamma pakotti miehen pakkolomalle. Thusberg ehti kuitenkin vakuuttaa Hakan valmennuksen ja viimeiset kolme viikkoa hän on ollut Hakan harjoitusvahvuudessa.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT