Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

GrIFK vierailee Tehtiksellä lauantaina

GrIFK vierailee Tehtiksellä lauantaina

Hakan kausi Miesten Ykkösessä jatkuu kotiottelulla lauantaina. Tehtiksen isännät saavat vieraakseen Grankulla IFK:n Kauniaisista.

Edellisellä kierroksella Haka kohtasi KPV:n Kokkolassa. Ottelu päättyi tasatulokseen 2-2, Hakan johdettua ottelua 1-0 ja 2-1.

– Me olemme pelanneet viime aikoina ihan hyvin. Tietenkin päästimme liikaa maaleja sekä Kokkolassa että Oulussa ja voitot lipesivät käsistämme, mutta toisaalta olemme myös tehneet hyvin maaleja hyviäkin joukkueita vastaan, Hakan päävalmentaja Keith Armstrong pohtii.

Sarjataulukossa Haka on tukevasti keskikastissa kuudentena. Sekä nousu- että putoamiskarsintaan on kymmenen pisteen kaula, joten onnistumisia tai epäonnistumisia pitää tulla jatkossa jonoksi asti, jotta jompikumpi karsijan paikoista Hakan kohdalle osuisi kauden päättyessä. Lauantain vastustaja GrIFK löytyy tällä hetkellä taulukosta sijalta yhdeksän, eli nimenomaan putoamiskarsintaan vievältä sijalta. ”Grani” on kuusi pistettä perässä kahdeksantena olevaa Oulun Palloseuraa ja kaksi pistettä edellä sarjan hännillä niskaan hengittävää Gnistania.

Hakan valmennusjohto tietää, että putoamistaisteluun ajautuneita joukkueita ei pidä lähteä aliarvioimaan.

– Lauantain ottelu ei ole meille missään nimessä helppo, sillä he taistelevat hengestään. He haluavat varmasti ylöspäin taulukossa ja nyt kun Gnistankin on piristynyt, pitää myös GrIFK:n piristyä entisestään.

Haka ja GrIFK kohtasivat jo kertaalleen tällä kaudella. Kesäkuun puolivälissä Kauniaisissa pelattu ottelu päättyi tasalukemiin 1-1. Haka hallitsi peliä ja siirtyi 1-0-vierasjohtoon Kalle Multasen maalilla. ”Grani” tuli kuitenkin tasoihin rangaistuspotkumaalilla hetki ennen täyttä aikaa Mikko-Petteri Latosaaren epäonnisen käsivirheen jälkeen.

– GrIFK on hyvin organisoitu ja taisteleva joukkue. Olin katsomassa heidän ottelunsa EIF:ää vastaan ja vaikka se päättyi maalittomaan tasatulokseen, olisi GrIFK voinut aivan hyvin voittaa sen ottelun. Heillä on Ykkösen tasolle kokeneita pelaajia kuten Petter Meyer, Jonas Britschgi ja Lassi Luoto.

Lauantain ottelussa Hakan kannalta on tärkeintä kuitenkin oma pelaaminen. Täysi pistepotti on mahdollinen oman tekemisen avulla.

– Meidän tärkein asiamme on kuitenkin GrIFK:n sijaan meidän oma pelaamisemme. Jos pystymme pelaamaan, kuten olemme harjoitelleet, tulos on varmasti hyvä.

Haka teki pelaajahankintoja ennen siirtoikkunan sulkeutumista. Hakan mukaan liittyivät Antto Hilska, Arlind Basha ja Jonni Thusberg. Hakan harjoituksissa onkin riittänyt vilinää viime aikoina.

– Meillä on pitkästä aikaa ollut harjoituksissa yli 20 pelaajan rinki mukana ja tekeminen on ollut hyvän näköistä. Uusista hankinnoista Antto Hilska tuo liigakokemusta ja -rutiinia meidän hyökkäyspäähämme, Arlind Basha on sen sijaan peliä tekevä keskikenttäpelaaja, joka pystyy rauhoittamaan meidän pelaamistamme omalla tekemisellään, Armstrong analysoi.

Hakan kokoonpanotilanne lauantaiksi on hyvä, vaikka muutama poissaolijakin löytyy.

– Ville Kauppinen, Jean Fridolin Nganbe-Nganbe ja Tuomas Lähdesmäki ovat sivussa, mutta kaikki muut pelaajat ovat käytössä. Kalle Multanen, Mikko-Petteri Latosaari ja Ville Starck palaavat kaikki kokoonpanoon lauantain otteluun. Meillä on Jarin (Pyykölä) kanssa positiivinen ongelma kokoonpanovalintojen suhteen.

Hakan ja GrIFK:n välinen ottelu alkaa Tehtaan kentällä lauantaina 12.8. kello 17.00. Matsietkot pelataan Tehtiksen paviljongissa kello 16.00 alkaen ja jälkipelit samassa paikassa heti ottelun päätyttyä. Valkeakosken Tennis esittelee toimintaansa puukatsomon takana ottelutapahtuman yhteydessä.

Valkeakoskella on myös Hakan entisille pelaajille tarkoitettu Great Balls of Fire -kutsuturnaus kuluvana viikonloppuna. Juhlat jatkuvat paviljongin jälkipeleillä, joten kannattaa ehdottomasti jäädä viihtymään paviljonkiin myös ottelun jälkeen!

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT