Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Haka palautuu rasituksesta Fast-lisäravinteilla

Jalkapallo on Miesten Ykkösen tasolla vaativaa urheilua ja se ottaa pitkän kauden aikana veronsa. Hakan edustusjoukkue edistää omaa palautumistaan rasituksesta Fastin huippulaadukkailla palautusjuomilla ja -patukoilla.

Hakan maalivahti Ville Kauppinen korostaa lisäravinteiden merkitystä rasituksesta palautumiseen.

– Kyllähän ne todella tärkeitä ovat. Jokaisen harjoituksen jälkeen juodaan palautusjuomat ja osa pelaajista syö myös proteiinipatukoita.

Kauden aikana Hakalla on useita kahden harjoituksen päiviä, joiden aikana lisäravinteiden merkitys korostuu luonnollisesti entisestään.

– Etenkin kahden harjoituksen päivinä lisäravinteista on iso etu, kun rasitusta on enemmän, eikä esimerkiksi treenien väliin jää välttämättä paljoakaan lepoaikaa.

Hakan valmennusjohto huolehtii luonnollisesti myös siitä, että pelaajat saavat tarvittavan levon ja etenkin otteluiden jälkeen kehot ja mielet ehtivät palautua rasituksesta riittävän hyvin. Palautuminen lähtee liikkeelle ihan perusasioista.

– Rasituksesta palaudutaan ihan tavallisin keinoin. Treenin jälkeen palautusjuoma kurkusta alas, siitä suihkun kautta kotiin huilaamaan ja syömään ja valmistautumaan seuraavan päivän tapahtumiin.

Ajoittain on hyvä tehdä myös omatoimista palauttavaa liikuntaa. Se voi olla lähes mitä vain, kunhan lähtee liikkeelle.

– Välillä on ihan hyvä tehdä iltaisin pientä omatoimista palauttelua. Se voi olla ihan vain pieni kävelylenkki tai vaikka frisbeegolfia. Tosin eivät Anton (Popovitch) ja Nipa (Mäenpää) oikein pärjää minulle siinä, Kauppinen nauraa.

Haka-vahti on ollut tyytyväinen siihen, miten rasituksesta palautuminen on hoidettu Hakassa.

– Kauden aikana rasitusta on tosi paljon, mutta hyvät eväät meillä on palautumiseen. Aina on virtaa lähteä seuraavan päivän treeneihin.

Harjoitusrasituksen lisäksi Kauppinen toipuu parhaillaan myös kesällä tulleesta jalkavammasta. Se ei ole täysin estänyt harjoittelua, mutta esimerkiksi pallon potkaiseminen täydellä teholla on vielä pannassa.

– Loppuviikosta pääsen taas pallollisiinkin harjoituksiin mukaan, vaikka potkukielto on edelleen päällä. Honka- ja AC Oulu -ottelut taitavat mennä vielä ohi, mutta syyskuun alun EIF-ottelussa uskoisin olevani jo kunnossa, Kauppinen arvelee lopuksi.

Hakan seuraava kotiottelu pelataan Tehtaan kentällä lauantaina 12.8. kello 17.00. Vastaansa Haka saa tuolloin GrIFK:n. Matsietkot alkavat Tehtiksen paviljongilla kello 16.00 ja jälkipelit potkitaan samassa paikassa heti ottelun päätyttyä. Tervetuloa kannustamaan Haka voittoon!

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT