Hakalle piste Kokkolasta

Hakan tasapelit saivat jatkoa lauantaina Kokkolassa. Ottelu KPV:ta vastaan päättyi lukemin 2-2 (1-1).

– Kyllä tulokseen voi olla tyytyväinen vaikka mahdollisuudet voittoonkin olivat olemassa. KPV kuuluu kuitenkin sarjan kärkikolmikkoon, Hakan päävalmentaja Keith Armstrong sanoi.

Haka pelasi vahvan ensimmäisen puoliajan, mutta onnistui viimeistelyssä vain kertaalleen. Jaakko Rantanen puski taka-alueelta Anton Popovitchin antaman kulmapotkun verkkoon, kun ottelua oli pelattu 20 minuuttia.

Hakalla oli useampi paikka lisämaaleihin, mutta kun onnistumisia ei tullut, niin vastustaja rankaisi. Washilly Tshibasu tasoitti pelin pari minuuttia ennen taukoa.

Heti toisen puoliajan alussa Haka pääsi miesylivoimalle, kun Michal Mravec joutui aikaiseen suihkuun kahden varoituksen saattelemana. Emenike Mbachu rankaisi isäntiä 62. minuutilla, kun Niilo Mäenpää teki harhautuksillaan hyvän esityön ja Emenike pääsi pistämään pallon etutolpalta verkkoon.

Haka ei kuitenkaan pystynyt pitämään johtoaan ja Irakli Sirbiladze tasoitti pelin kymmenen minuuttia Emeniken onnistumisen jälkeen. Loppuhetket olivat Hakalle vaikeita, kun Juho Saarinen sai 80. minuutilla suoran punaisen ja kotijoukkue haki hanakasti tasoitusta.

– Meillä oli kyllä paikat ratkaista peli. Mahdollisuuksia lisäosumiin oli sekä 1-0 että 2-1 tilanteissa, Hakan päävalmentaja Keith Armstrong pohti.

Loppuhetkillä lähempänä voittomaalia oli KPV. Pitkät pelaajat, kuten Sirbiladze ja Henri Myntti aiheuttivat tuolloin ongelmia Hakan puolustukselle.

– Etenkin erikoistilanteet olivat pahoja. Niissä näkyi meidän pitkien pelaajiemme, kuten Mikko-Petteri Latosaaren, Ville Starckin ja Kalle Multasen poissaolot, Armstrong myönsi.

Hakan pelit jatkuvat ensi lauantaina Tehtaan kentällä. Tuolloin vastaan asettuu GrIFK.

Hakan kokoonpano KPV:ta vastaan: Tuomas Karjanlahti (var.), Juho Saarinen (ulosajo 80. min), Diogo Tomas, Jaakko Rantanen, Jami Kyöstilä, Henri Malundama (var.), Omar Khary, Anton Popovitch (84. Erkka Helminen), Jean Fridolin Nganbe Nganbe (73. Topi Järvi), Niilo Mäenpää (90. Paavo Ahola), Emenike Mbachu.