Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Haymenn Bah-Traoré haluaa murtaa HJK-kirouksen – ”Uskon voittoomme”

Vuoden ensimmäinen suomalaisen jalkapallon Klassikko on edessä lauantaina, kun FC Haka isännöi HJK:ta. FC Hakan puolustaja Haymenn Bah-Traoré on valmis HJK:n kaatoon.

HJK lähti kauteen ylivoimaisena mestarisuosikkina yli kolme kertaa isommalla pelaajabudjetilla kuin Haka. Siitä huolimatta HJK:n alkukausi ei ole ollut ruusuilla tanssimista.

Avausottelusta tuli 1-3-tappio KuPS:lle ja viime ottelussaan se jäi SJK:n vieraana 3-3-tasapeliin. HJK onkin kerännyt neljästä pelaamastaan ottelusta seitsemän pistettä.

Hakalla on kolmesta ensimmäisestä ottelusta koossa neljä pistettä ja voitolla Hakalla olisi mahdollisuus nousta HJK:n rinnalle pelin vähemmän pelanneena.

– Varmasti tulee hyvä ottelu, sillä molemmat joukkueet ovat hyvässä vireessä. Totta kai siitä tulee myös vaikea ottelu, sillä tiedostamme HJK:n kovuuden ja heillä on hyviä pelaajia, Bah-Traoré arvioi tulevaa vastustajaa.

Hakan kauden ottelut ovat olleet hieman ailahtelevia eikä joukkue ole saanut ehjää 90-minuuttista. Laitapakin mukaan Hakalla on vielä mahdollisuus kiristää ruuvia.

– Meillä on ollut peleissä hyviä hetkiä, mutta näen meillä olevan vielä varaa parantaa. Kokonaisuudessaan alkukausi on ollut kuitenkin ihan hyvä.

Haka on ollut Klassikoissa pahasti altavastaajina viimeisinä vuosina. Viime kaudella Haka nappasi ensimmäisen pisteensä HJK:sta sitten vuoden 2012 ja edellinen voitto HJK:sta on vuodelta 2008. Viime vuonna HJK oli Tehtiksellä hätää kärsimässä 1-1-tasapelissä ja Bah-Traoré uskoo HJK-kirouksen murtuvan lauantaina.

– Olimme jo viime kaudella lähellä voittaa kotiottelumme. Nyt uskon voittoomme. Veikkausliiga on tällä hetkellä sen verran tasainen, että jokainen joukkue voi voittaa toisen. Kaikki pelit ovat tiukkoja ja uskon, että lauantaina on meidän vuoromme, Bah-Traoré valaa uskoa.

FC Haka – HJK, Tehtaan kenttä, la 27.4. klo 15.00 (portit auki 13.30), liput Tiketistä.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT