Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Anton Lepola valmis pysäyttämään HJK:n – ”On ollut itsevarma olo koko ajan”

FC Hakan kausi jatkuu lauantaina aina odotetulla Klassikolla, kun HJK saapuu Tehtaan kentälle vieraaksi. Vahvasti Hakan maalilla alkukaudella pelannut Anton Lepola näkee joukkueen alkukauden otteissa sekä hyviä elementtejä että parannettavaa.

Lepola on kantanut alkukauden Hakan torjuntavastuuta ja pelasi suurimman osan myös talven peleistä. Turkulaislähtöinen vahti on ollut mies paikallaan ja on nauttinut saamastaan mahdollisuudesta.

– Totta kai vastuu tuntuu hyvältä ja tietenkin tässä haluaa pelata. Senhän takia tätä tehdään. On mennyt ihan hyvin, vaikka totta kai pitää myös parantaa niin omaa kuin joukkueen pelaamista. Pelaaminen on maistunut ja on ollut itsevarma olo koko ajan jo preseasonista lähtien. Kausi on mennyt hyvin tähän asti ja pitää vain jatkaa, kehittyä ja nostaa vielä tasoa.

Viime kaudella Lepola muodosti Hakan maalivahtikaksikon Aatu Hakalan kanssa ja sai vastuuta kolmessa ottelussa. Tehtiksellä Lepola pääsi debytoimaan vasta tällä kaudella, kun viime kauden kaikki esiintymiset tulivat vieraskentällä. Edellisessä kotiottelussa Lepola pääsi juhlimaan myös ensimmäistä voittoaan kotikentällä EIF:n kaaduttua 2-1.

– Oli iso juttu itselleni, että sain ensimmäisen voiton Tehtiksellä ja pääsi pelin jälkeen tuulettamaan fanien kanssa ja nauttimaan siitä yleisön riemusta voitetun ottelun jälkeen. Se oli iso juttu henkilökohtaisesti.

Hakan alkukauden otteluita on leimannut kaksijakoisuus, sillä Hakalla on ollut vaikeuksia saada ehjä 90-minuuttinen. Lepolan mukaan asian eteen on tehty töitä harjoituskentällä.

– Olemme olleet todella vaihtelevia. On ollut hyviä jaksoja ja myös sellaisia heikohkoja jaksoja. Emme ole pystyneet pitämään sitä hyvää tasoa ja kollektiivista tekemistä koko ottelun ajan. Jossain vaiheessa meillä on vähän pettänyt pelimme rakenne niin pallollisena kuin ilman palloa. Sitä täytyy vain työstää eikä se tule kuin työnteolla.

Hakan joukkue muuttui viime kaudesta paljon ja viime kauden toppareista ainoana tuttuna pelaajana jatkoi Niklas Friberg. Lepola kehuu edessään puolustavia uusia joukkuekavereita.

– Hyviä jätkiä, rohkeita pallon kanssa ja vahvoja kaksinkamppailuissa. Siinä on isoja poikia kuten [Nicolas] Dantas, Hassan [Ndam], [Niklas] Friberg ja [Nikolas] Talo. Hyviä potentiaalisia äijiä, jotka tykkäävät pelata ja ovat kylmäpäisiä.

Lepola ja Hakan puolustuslinja saa kovan haasteen lauantaina, kun vastaan tulee HJK. Erityisen suurennuslasin alla on jo neljä maalia tehnyt HJK:n laituri Topi Keskinen, joka on alkukaudesta ollut lähes pitelemätön.

– Totta kai meidän pitää miettiä mistä se HJK:n suurin uhka tulee ja hän on pelannut niin hyvän alkukauden. Meidän pitää tiedostaa se ja olemme puhuneet mitä keinoja voimme käyttää ehkäistäksemme heidän vaarallisia tilanteita.

FC Haka – HJK, Tehtaan kenttä, la 27.4. klo 15.00 (portit auki 13.30), liput Tiketistä.

Lue ottelutapahtumasta lisää täältä.

Kuvat: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT