Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Hakapeliitat valmiina kotipelien suoraan

Hakan keskikesään osuu tänä vuonna todella maukas kotiottelusuora, joka pitää kahdeksan päivän aikana sisällään niin Suomen Cupin puolivälierän kuin välieränkin sekä Ykkösen kärkikamppailun Turun Palloseuraa vastaan. Ensimmäinen peleistä pelattiin viime keskiviikkona, jolloin Haka pysäytti FC Hongan Cup-junan Tehtaan kentälle maalein 2-1.

Seuraavaksi vastaan asettuu siis tahmean alun jälkeen huimaan liitoon Ykkösessä edennyt Turun Palloseura. Ottelu pelataan Tehtiksellä sunnuntaina kello 18.30 alkaen.

Kymmenvuotisjuhlakauttaa viettävä Hakan kannattajaryhmä Hakapeliitat olivat ensimmäistä kertaa äänessä katsomossa nimenomaan Turun Palloseuraa vastaan kauden 2006 Veikkausliiga-avauksessa. Tuolloin ottelu päättyi turkulaisten voittoon, mutta nyt Hakapeliitat aikovat kannustaa Hakan voittoon saakka.

– Honka-pelissä peli toimi jo huomattavasti paremmin kuin vaikkapa Kotkassa ja kyllähän se luo tietenkin odotuksia myös sunnuntaita kohtaan. Meistä se voitto ei jää kiinni, lupaa Hakapeliittojen mukana Hakan puolesta huutava Matias Murrosvirta.

Cupin välierä on ollut viime vuosina harvinaista herkkua Valkeakoskella ja sen osuminen kotikentälle on odotettu asia myös kannattajaryhmän silmissä. Äkkiä voisi kuvitella, että odotukset olisivat jo ensi torstain SJK-ottelussa, mutta asia on päinvastoin.

– Oikeastaan tuo Cupin välieräpaikka ja sen ottelun saaminen Tehtikselle nostivat myös tuon TPS-ottelun vielä korkeammalle jalustalle. Nyt tuota TPS-otteluakin odottaa entistä suuremmalla innolla, Murrosvirta jatkaa.

Hakapeliitat ovat olleet Hakan tukena jälleen koko kauden talvipakkasista saakka. Honka-ottelussa Tehtiksen N-katsomossa oli huutamassa tämän kauden suurin Hakapeliitta-ryhmä.

– Parisenkymmentä meitä siellä oli ja hyvä kilpahuuto saatiin aikaiseksi Hongan kannattajien kanssa. Lisääkin sinne toki sopii, meidän joukkoon saa tulla kuka tahansa ja milloin tahansa. Liikaa meitä ei ole koskaan. Mitä enemmän porukkaa, sen paremmin me pystymme olemaan Hakan tukena ja voin kertoa, että se tunne, kun joukkue tulee ottelun jälkeen kiittämään kannattajia, on aivan mieletön, fiilistelee Murrosvirran tavoin Hakapeliittojen mukana ääntä pitävä Anssi Ollenberg.

Sekä TPS:lla että SJK:lla on myös vahvat kannattajaryhmät. Sen sijaan, että Hakapeliitat toivoisivat hiljaista vierasnurkkausta Tehtiksen päätykatsomoon, he toivottavat avosylin myös vieraskannattajat paikalle.

– Totta kai se on hienoa, jos vierasjoukkue saa mukaansa ison määrän kannattajia. Se pistää meidätkin huutamaan kovempaa, joten tervetuloa Tehtikselle myös vieraskannattajille, itsekin aktiivisesti myös vieraspelejä kiertävät Murrosvirta ja Ollenberg painottavat lähes yhteen ääneen.

Ykkösen voitto ja Suomen Cupin mestaruus samalla kaudella ei olisi ennenkokematonta Valkeakoskella. Haka onnistui vastaavassa tempussa kaudella 1997. Vuodet eivät kuitenkaan ole veljiä keskenään ja nyt urakka on varmasti vaikeampi.

– Kyllä meillä nyt on kokemattomampi joukkue kuin silloin. Nousu ja Cup-mestaruus on kovemman työn takana, mutta hienoa se on huomata, että näiden kilpailujen merkitys näkyy Valkeakoskella ja Tehtiksellä myös menestysodotuksina, Ollenberg pohtii.

Hakan puolustaja Juho Saarinen on kapteenin roolissa oikea mies kertomaan kannattajien merkityksestä joukkueelle.

– Kannattajien merkitys joukkueelle on todella suuri ja mitä enemmän väkeä on etenkin kotipeleissä, sen makeampaa on pelata, Saarinen alleviivaa.

Koko Hakan joukkue arvostaa myös sitä, että kannattajaryhmä seuraa heitä vieraspeleihin välillä pitkänkin matkaan päähän.

– Se on ollut hienoa huomata, että kannattajia käy vieraspeleissä pidemmänkin matkana päässä. Se antaa vielä hyvän lisän pelaamiseen, ettei missään nimessä halua hävitä ja tuottaa pettymystä niille kannattajille, jotka ovat seuranneet meitä sinne vierasstadionille, Saarinen fiilistelee.

Honka-ottelun hyvä meininki katsomon puolella pantiin merkille myös Hakan joukkueessa.

– Oli hienoa nähdä ottelun jälkeen, kun Hakapeliitat juhlivat voittoa ja kannustivat vielä päätösvihellyksen jälkeenkin. Se on asia, mitä tahtoo nähdä jatkossakin ja se saa ainakin minut hyvälle tuulelle, Saarinen hymyilee.

Kaikille Hakan kannattajille Saarisella on yksi hyvä neuvo.

– Tulkaa Tehtikselle seuraaviinkin peleihin sankoin joukoin kannustamaan Haka voittoon, nämä ovat kauden kohokohtia, Saarinen päättää.

Hakan ja TPS:n välinen Ykkösen ottelu pelataan Tehtiksellä sunnuntaina 19.6. kello 18.30 alkaen. Respect Suomen Cupin välierä SJK:a vastaan on edessä torstaina 23.6. kello 18.30. Molempien pelien matsietkot pelataan Ravintola Stellassa kaksi tuntia ennen ottelun alkua.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT