Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Hakan voimakaksikko valmiina klassikkoon – ”Isoista panoksista on kysymys”

FC Haka pelasi edellisen kerran Suomen Cupin finaalissa vuonna 2005 ja nyt legendaarinen cup-juna on vain yhden aseman päässä, kun Haka kohtaa välierässä lauantaina HJK:n. Hakan kapteeniston Jacob Bushue ja Anton Popovitch eivät pelkää HJK:n tulivoimaa, vaan lähtevät kiivaasti taistelemaan himoitusta finaalipaikasta.

Suomen Cupin formaatti muuttui viime vuonna, kun mukaan tuli lohkovaihe, jonka jälkeen edessä ovat cupille ominaisemmat kerrasta poikki –pudotuspelit. Haka selvitti alkulohkon tappioitta ja sama tahti on jatkunut myös pudotuspelivaiheessa. Ensin kaatui Ykkösessä pelaava MP 3-1 ja tiistaina paikallisvastustaja Ilves joutui tunnustamaan valkopaitojen kovuuden numeroin 1-0.

Välierässä vastaan asettuu HJK, joka lähtee tulevaan Veikkausliigakauteen kaikkien papereissa suurimpana ennakkosuosikkina. Veikkausliigan tietojen mukaan HJK:n tulevan kauden pelaajabudjetti on 1,6 miljoonaa euroa, kun Hakan vastaava on 375 000. Hakan kapteeni Bushue ei juuri anna arvoa budjeteille, vaan muistuttaa ratkaisujen tapahtuvan pelikentän puolella.

– Se ei hetkauta hetkeäkään mitä ihmiset sanovat ennakkosuosikista. Kaikki riippuu siitä mitä me teemme joukkueena. Meillä täytyy olla itseluottamus kohdillaan ja tehdä töitä yhdessä joukkueen eteen koko ottelun ajan, Bushue korostaa.

Haka raivasi tiensä finaaliin ottamalla äärimmäisen maukkaan voiton Ilveksestä. Vahva puolustustaistelu piti tamperelaiset poissa maalipaikoilta ja Jonni Thusberg käytti Hakan harvan tilanteen hyväkseen puskiessaan pallon komeasti yläkulmaan Popovitchin keskityksestä.

– Joukkueessa on hyvä fiilis, vaikka Ilves-pelin jälkeen jalat ovat ehkä hieman väsyneet. Jouduimme olemaan siinä pelissä aika lailla puolustuskannalla, mutta olemme valmiita HJK:ta vastaan.

– Jos välierästä hakee jotain positiivista, niin tulos oli sellainen. Peliin ei voi olla tyytyväinen muuten kuin puolustuspelaamiseen. Hyökkäyspeli oli aika olematonta, mutta cupissa tulos on tärkeintä, muistuttaa Popovitch.

Haka ja HJK ovat Suomen Cupin kautta aikain kaksi menestyneintä joukkuetta. Koskiin Antero Nymanin nimeä kantava pokaali on kannettu yhteensä 12 kertaa ja HJK on päässyt nostelemaan pokaalia yhden kerran useammin.

– Välierä ja HJK vastassa, joten aika makeat ennakkoasetelmat. Jokainen varmasti odottaa tätä ottelua, kun kaksi perinteistä cup-joukkuetta on vastakkain, Popovitch makustelee.

Suomen Cupilla on Valkeakoskella syvät juuret. Voittihan Haka ensimmäisenä seurana Juuso Waldenin lanseeraaman Suomen Cupin vuonna 1954. Hakan edellistä cup-mestaruutta juhlittiin vuonna 2005, jolloin päävalmentajana toimi nykyinen toimitusjohtaja Olli Huttunen. Hakan nykyinen päävalmentaja Teemu Tainio oli voittamassa cup-mestaruutta vuonna 1997 ja on muistuttanut pelaajilleen millainen merkitys cupilla on sekä Hakalle että koskilaisille.

– ”Teme” on kertonut millainen perinne Hakalla on cupissa ja rakastaisin lisätä siihen perinteeseen uuden luvun, Bushue toteaa.

Popovitch oli yhdeksänvuotias Hakan edellisen cup-voiton aikaan. Koskilaisena hän tuntee historian ja mitä on pelissä lauantaina.

– Isoista panoksista on kysymys ja kaikki tietävät sen. Se on aina iskostettu uusille pelaajille kuinka iso cup on Hakalle ja Valkeakoskelle, Haka-kasvatti kertoo.

Palvelut pelaavat, mutta maksupäätteet puuttuvat

Tehtikselle mahtuu lauantaina 450 katsojaa, joille kaikki katsomot ovat avoinna. Sisäänpääsy tapahtuu vielä tässä ottelussa vapaasti molemmista porteista, eikä eri katsomolohkoja ole eristetty. Stadionilla tulee kuitenkin noudattaa jo tutuiksi tulleita turvavälejä ym. THL:n ohjeistusta.

Kioski- ja ravintolapalvelut toimivat muutoin normaalisti, mutta maksuvälineenä käy ainoastaan käteinen. Maksupäätteet eivät valitettavasti ehtineet vielä tähän otteluun. Mikäli aiot käyttää palveluja ottelussa, niin varaathan mukaasi käteistä, mielellään tasarahamaksun mahdollistavassa muodossa.

Ja niille lukuisille, jotka eivät onnistuneet lippua saamaan, Ruutu+ tarjoaa hyvän korvikkeen. Mikäli sinulla ei vielä ole pakettia ostettuna, niin ostamalla sen verkkokaupastamme, tuet myös FC Hakan toimintaa.

Suomen Cupin välierä FC Haka – HJK lauantaina kello 16.00 Tehtiksellä.

 

(Kuvat: Joope Erkkilä)

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT