Haka putosi Cupista, mutta ”Joka ikinen jätkä antoi kyllä kaiken mitä tankista löytyy”

Lauantai -iltapäivän odotettu klassikko tarjosi täyttä viihdettä koko rahan edestä. Harmittavasti kuitenkin vierailija HJK oli maalin verran parempi ja eteni finaaliin 2-3 -tuloksella.

– Sanoin Ilvestä vastaan, että Cupissa on vaan se tulos, mikä ratkaisee. Turhaan rupean sitä nyt sitten muuttamaan toisinpäin. Ilvestä vastaan peli ei ollut niin hienoa, mutta mentiin jatkoon ja tänään toisinpäin, Teemu Tainio totesi ottelun jälkeen.

Ottelu alkoi odotetusti HJK:n painostuksella ja joukkue saikin aikaan muutaman tilanteen Hakan maalille. Lähimmäksi maalia pääsi Tim Väyrynen, joka laukoi puolittaisesta läpiajosta vain hieman ohi takatolpan.

Sama mies oli hetkeä myöhemmin asialla, kun vieraat lopulta siirtyivät johtoon. Riku Riski laittoi sopivan korkuisen keskityksen kuudentoista rajalta, minkä Väyrynen ohjasi etutolpalta rinnallaan sisään.

Kauan ei HJK:n johto kuitenkaan kestänyt, sillä nelisen minuuttia myöhemmin kotijoukkueen Jami Kyöstilä roikotti, ehkä hieman yllättäenkin, pallon oikealta laidalta maalin takaylänurkkaan.

Ensimmäisellä jaksolla nähtiin vielä yksi maali ja siitä vastasi sama mies, kuin ensimmäisestä, eli Tim Väyrynen. David Browne pääsi ensin yrittämään lähietäisyydeltä, mutta tämän maalivahti Michael Hartmann torjui loistavasti vasemmalla kädellään. Pallo kuitenkin tippui suoraan Väyrysen jalkaan, joka pääsi kolmen Haka -puolustajan keskeltä, selkä maalin päin laukomaan pallon verkkoihin.

Ensimmäisellä jaksolla ei enempää maaleja nähty, mutta kotijoukkueen kannalta nähtiin ikävä loukkaantuminen, kun toinen toppari Ville-Valtteri Starck joutui jättämään kentän. Tilalle juoksi Medo, jolloin Jonas Häkkinen tippui Niklas Fribergin rinnalle puolustukseen.

Toisen jakson Haka aloitti erittäin lupaavasti halliten pallollista peliä. Lupaava alku kuitenkin tyrehtyi hetkeksi, samalla hiljentäen myös mieletöntä tunnelmaa ylläpitäneen 450-päisen yleisön, kun Riku Riski vei HJK:n 1-3 -johtoon 62. minuutilla.

– HJK:n tasoista joukkuetta vastaan jos annat kolme maalia, niin siinä on aika iso vuori kiitettävänä. Mikä puuttui tänään, niin oli meidän puolustaminen – kaikki kolme maalia olisi ollut vältettävissä, ”Teme” tuskaili pelin jälkeen.

Hienosti kotijoukkue kuitenkin nosti päänsä epätoivoisessa tilanteessa ja jo aiemmin kentälle tuoreita jalkoja, sekä tulivoimaa tuoneet Jacob Bushue ja Eero Markkanen nostivat koskilaisten taistelutahdon esiin.

Markkanen pääsi jo aiemminkin hätyyttelemään vieraiden maalissa pelannutta Antonio Regueroa, kunnes lopulta 78. minuutilla kavensi 2-3 Henri Malundaman syötöstä, samalla herättäen Tehtiksen uudelleen eloon.

Viimeiset, piinaavat 15 minuuttia mentiin Hakan jahdatessa tarvittavaa tasoitusosumaa, mutta mielettömästä taistelutahdosta huolimatta, ei tänään palkintoa tullut ja näin HJK jatkaa finaaliin.

– Jätkät tietää kuinka paljon vihaan häviämistä, mutta ei oikeastaan nyt ollut mitään moitittavaa. Joka ikinen jätkä antoi kyllä kaiken mitä tankista löytyy, Tainio totesi pelin jälkeen.

Samoilla linjoilla oli pelin jälkeen myös HJK:n päävalmentaja Toni Koskela.

– Haka pani meidät ahtaalle, eikä saatu, eikä tietenkään odotettukaan helppoa peliä. Vähän turhaan me tossa helppoja maaleja päästettiin. Vahva joukkuesuoritus sillä tavalla, että ei säkenöity missään vaiheessa välttämättä, mutta missään vaiheessa ei myöskään ollut mitään hätää.

Helteinen lauantai -iltapäivä kääntyi iltaan HJK:n jatkaessa Suomen Cupin finaaliin ja hienosti läpi kevään pelannut Haka saa nyt keskittyä täysillä Veikkausliigaan, mikä pyörähtää käyntiin ensi keskiviikkona vihdoinkin. Tuolloin Tehtaankentälle saapuu FC Honka.

Yleisörajoituksista huolimatta Tehtiksen 450 katsojaa pitivät yllä mieletöntä tunnelmaa, mikä katkesi vain hetkellisesti HJK:n siirtyessä kahden maalin johtoon. Myös Hakapeliitoilla oli vahva osa kotijoukkueen kannustamisessa, minkä pelaajat huomioivatkin tappiosta huolimatta.

HJK:n raportin voit lukea heidän kotisivuiltaan.

Ottelun huippuhetket voit katsoa Ruutu+ -palvelusta.

FC Haka – HJK 2-3(1-2)
0-1 19′ Tim Väyrynen
1-1 23′ Jami Kyöstilä
1-2 32′ Tim Väyrynen
1-3 62′ Riku Riski
2-3 78′ Eero Markkanen