Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Hakan vieraskiertue päättyy lauantaina Kuopioon

OTTELUENNAKON TARJOAA:

FC Hakan tiukka vieraskiertue päättyy lauantaina Kuopion Palloseuran vieraana, kun joukkueet kohtaavat kello 17.00 alkavassa ottelussa Väre Areenalla.

Kuopiolaisten alkukausi on ollut kaksijakoinen, sillä sarjan alku ei ollut missään nimessä tyydyttävä. Pasi Tuutti vapautettiinkin tehtävästään kolmen pelatun ottelun jälkeen ja päävalmentajaksi palasi tuttu mies, Jani Honkavaara, jonka johdolla keltamustat nousivat pikavauhtia taistelemaan mestaruudesta. Tällä hetkellä joukkue on Veikkausliigassa kolmantena tasapisteissä HJK:n kanssa ja pisteen sarjaa johatavaa Seinäjoen Jalkapallokerhoa jäljessä.

Molemmilla joukkueilla on takanaan tappiota Veikkausliigasta viime perjantailta. Haka hävisi FC Interille 3-0 ja KuPS puolestaan kärsi ensimmäisen tappion Honkavaaran alaisuudessa Seinäjoella niukasti 1-0. Joukkueet kamppailivat niin ikään Suomen Cupissa keskiviikkona, missä koskilaiset joutuivat matkustamaan AC Oulun vieraaksi, kun taas KuPS vieraili verrattain lähellä Jyväskylässä JJK:n vieraana. Siinä missä Hakan matka tyssäsi Cupissa jälleen rangaistuspotkukilpailuun, niin kuopiolaiset jatkoivat kuudennelle kierrokselle 0-2 -voitolla.

Ottelurasitus on siis molemmilla joukkueilla samaa luokkaa, mutta kilometrejä ja matkustustunteja on selvästi enemmän kertynyt valkopaidoille.

Veikkausliigassa koskilaiset ovat päästäneet alkukauden aikana eniten maaleja ja päävalmentaja Teemu Tainio painottikin viime ottelun jälkeen, että nyt siihen tulee muutos. Oulun Cup -ottelussa nähtiinkin jo paljon jämäkämpää puolustuspelaamista, minkä myös Tainio myöntää.

– Puolustuspelaamisessa näkyi paljon hyviä juttuja. Melkein täydellistä, mutta silti vielä on paljon parantamisen varaa. Tarkoitus ei ole, että noin paljon hyökkäyksen kustannuksella ja siihen pitää löytää sellainen balanssi, mutta paljon hyviä juttuja ehdottomasti.

KuPS:n hyökkäyksestä löytyy vaarallisuutta, joten tiivistä puolustamista todella tarvitaan. Tainio kuitenkin näkee, että laadukkaastakin joukkueesta löytyy paikat mihin iskeä.

– Tulikuuma joukkue, joka on esittänyt hyökkäyssuuntaan olevansa erittäin vaarallinen. Paljon hyviä, laatupelaajia joukkue täynnä, joten paha paikka vierailla just nyt. On selvää, että meidän puolustuspelaaminen pitää olla hyvää nyt, mutta kyllä heiltäkin löytyy juttuja, heikkouksia mitä pitää hyödyntää.

– Meillä on tässä vuosien varrella ollut Kuopiossa hyviä tuloksia, niin lähdetään hakemaan pisteitä sieltä.

Hakan loukkaantumistilanne on säilynyt ennallaan, eli Mehdi Boukassi ja Vigori Gbe ovat odotetusti sivussa. Samoin on myös edelleen Stavros Zarokostas, jonka odotettiin olevan jo Kuopiossa mukana, mutta näin ei valitettavasti vielä ole. Muutoin valmennuksella on koko pelaajisto käytettävissään.

KuPS:n ennakko.

Ruutu+ lähettää ottelun suorana.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT