Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Hakan vieraskiertue päättyi tappioon Kuopiossa

Kuopion Palloseura oli lauantaina jopa odotettua tylympi isäntä ja kuittasi täydet kolme pistettä 3-0 -tuloksella, mikä nosti joukkueen samalla Veikkausliigan kärkeen.

Näiden kahden joukkueen välillä on totuttu näkemään viime vuosina tasaisia otteluja, mistä molemmilla oli kolme voittoa taskussaan ja kerran pisteet oli tasattu. Nyt tahtipuikkoa piti kuitenkin kotijoukkue, joka rymisteli voittoon kolmella upealla osumalla.

Maalinteon aloitti Jasse Tuominen Clinton Antwin esityöstä ottelun 10. minuutilla. Antwin pitkä pystysyöttö tavoitti Tuomisen kuudentoista rajalla, hyökkääjä otti terävästi pari askelta keskelle ja laukoi todella tulisesti aivan vasemman tolpan juureen, eikä Aatu Hakalla ollut mitään mahdollisuuksia ehtiä estämään osumaa.

Seuraava osuma nähtiin 24. minuutilla Urho Nissilän jalasta. Tuominen pelasi pallon takaviistoon Nissilälle, jonka tulinen vasuri viuhui noin 20 metristä aivan vasempaan ylänurkkaan ja Hakala niin ikään tämänkin osuman edessä voimaton.

Haka ei saanut taka-ajoaan toisella jaksolla edes kunnolla käyntiin, kun kotijoukkue iski lamaannuttavan tuntuisen kolmannen maalin 49. minuutilla. Nyt Nissilä pelasi pystysyötön kuudentoista rajalle suoraan Gabriel Bispon jalkaan, mistä brasialainen kääntyi ja tuikkasi ottelun viimeisen osuman verkkoihin.

– Kyllä meitä nyt koetellaan. KuPS oli murhaavan tehokas ekalla jaksolla – kaksi ekaa laukausta ja kaksi maalia.

– Pelin alku oli ihan lupauksia herättävä, mutta nämä kaksi maalia oli henkisesti niin kova isku, mistä ei enää noustu.

– Toisen jakson alkuun kolmas maali ja peli oli lopullisesti taputeltu, Teemu Tainio murehti pelin jälkeen.

Loppuottelun Hakan pelaaminen saattoi vaikuttaa alistuneelta, mutta enemmänkin oli kyse kotijoukkueen hyvyydestä. KuPS esitti lauantain -illassa todella tasapainoisen ja vahvan esityksen, sekä kolme upeaa maalia, millä nousi ansaitusti liigan piikkipaikalle. Keltamustat ovat nyt pelanneet Jani Honkavaaran alaisuudessa kahdeksan ottelua, voittaneet niistä seitsemän ja ilmoittautuneet sen myötä kankean alkukauden jälkeen vahvaksi mestariehdokkaaksi.

– KuPS:n laatu oli vaan liikaa meille tänään.

– Todella raskas viikko! Kaksi tappiota ja 1700 km bussissa miettiä syntejä syviä. Harmittaa pelaajien puolesta. Mistään yrittämisestä tai muustakaan ei voi syyttää. Jotenkin vastustaja rankaisee meitä kovalla kädellä.

– Nyt kaikki keskittyminen on palautumisessa ja meillä on todella tärkeä ensi viikko tulossa! Derby Ilvestä vastaan on loistava mahdollisuus näyttää, että ollaan parempia, kuin viime pelien tulokset antaa ymmärtää, Tainio toteaa tulevaan katsoen.

Huippuhetket Ruutu+ -palvelusta.

Ottelun tilastot Veikkausliiga.com.

KuPS:n raportti.

Kuvat: Sanni Miettinen

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT