Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Hakan Suomen Cup -taival käyntiin keskiviikkona

FC Haka avaa Suomen Cup -taipaleensa keskiviikkoiltana Turun Palloseuraa vastaan. Koskilaiset pääsevät aloittamaan perinteiseen muotoon palanneen Cup -kilpailun suoraan neljänneltä kierrokselta. Turkulaiset puolestaan aloittivat oman urakkansa jo huhtikuun puolivälissä pudottamalla Hakan Akatemia -joukkueen Tehtiksellä maalein 0-4.

Keskiviikon kotijoukkue on aloittanut kautensa Ykkösessä pirteästi. Satavuotisjuhlavuottaan pelaava TPS johtaa sarjaa kolmen pelatun kierroksen jälkeen seitsemällä pisteellä. Voitot joukkueella on Mikko Mannisen Ekenäs IF:stä ja Järvenpään Palloseurasta, sekä tasapelipiste viime kaudella Veikkausliigasta pudonnutta KTP:a vastaan.

Turkulaisten peliä johtaa Jonatan Johansson, joka on taustoineen koonnut tälle kaudelle sarjanoususta taistelevan joukkueen. Hakan päävalmentaja Teemu Tainio on myös varsin hyvin tietoinen vanhan pelikaverinsa joukkojen iskukyvystä.

– TPS:lla on käytännössä liigatason joukkue. He ovat saaneet kasattua tosi kokeneen porukan, mikä on minun silmissä vahva nousijaehdokas.

– Tulee kyllä kova peli huomenna, mutta kyllä me jatkoon pyritään menemään, tulee ratkaisu sitten varsinaisella peliajalla, jatkoajalla tai rankkarikisan kautta.

Haka joutuu lähtemään Turkuun ilman puolustuksen johtohahmo Luiyi de Lucasia, sillä mies kärsii vuoden 2021 Suomen Cupissa saamaansa pelikieltoa. Punainen kortti nousi kahden keltaisen seurauksena ottelussa FC Interiä vastaan 19. helmikuuta 2021.

Lucasin lisäksi Salomo Ojala on sivussa loukkaannuttuaan tällä viikolla harjoituksissa. Myöskään aiemmin jo Suomen Cupissa Akatemian riveissä pelanneista pelaajista ketään ei saa peluuttaa keskiviikon ottelussa. Sen sijaan Oliver Whyte on jälleen pelikuntoinen ja siis käytettävissä.

– Meillä on rankka viikko menossa, kun perjantaina pelattiin Oulussa ja nyt tämä ottelu, sekä sitten vielä lauantaina Vaasan Palloseura kotona. Tilanne pakottaa meidät jakamaan vastuuta normaalia enemmän.

– Cup on kuitenkin aina sellainen, että jos siihen lähtee mukaan, niin siinä pyritään menemään loppuun.

– Etenkin Haka historiallisena Cup -joukkueena on aina täysillä mukana!

Ottelu piti alunperin pelata Veritas Stadionilla Turussa, mutta kunta-alan lakosta johtuen se jouduttiin siirtämään Kupittaan 2 -kentälle.

TPS ennakko ja lippuinfo.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT