Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Hakan kova loppukiri ei tuottanut toivottua lopputulosta

FC Haka avasi kilpailukautensa lauantaina Vaasassa, kun se kohtasi Liigacupin avauksessaan Vaasan Palloseuran Fennia Areenalla. Tuliaisina länsirannikolta oli niukka 2-1 -tappio.

Ottelun alku oli molemmilta joukkueilta vielä hieman varovaista ja pelituntumaa hakevaa pelaamista. Avausjakson lopussa nähtiin kuitenkin yksi maali ja siitä vastasi isäntäjoukkue VPS. Oikealta lähtenyt keskitys kiersi maalin edustalle, mistä Sávio Roberto pääsi puskemaan avausmaalin aivan viime sekunnilla.

Toisella jaksolla nähtiinkin oikein viihdyttävää jalkapalloa. Kotijoukkue karkasi kuitenkin jo 2-0 -johtoon Teemu Hytösen maalilla 78. minuutilla.

Haka ei kuitenkaan luovuttanut, vaan sai loppuun hurjan paineen aikaiseksi. Toiveita herättänyt kavennusosuma syntyi 86. minuutilla, kun Tino Purme katkaisi kauas maaliltaan lähteneen maalivahti Teppo Marttisen purkupallon ja roikotti pallon kaukaa tyhjänä olleeseen VPS -maaliin.

Tämä jälkeen koskilaisten paine jatkui ja lähimmäksi tasoitusosumaa pääsi Henri Malundama, joka pommitti irtopallon noin 16 metristä vasempaan yläristikkoon.

Hyvästä yrityksestä huolimatta tasoitusta ei nähty ja näin vaasalaiset kuittasivat Liigacupista täydet kolme pistettä.

– Tappio maistuu aina pahalta, mutta viime viikon HJK -pelistä tämä oli ehdottomasti askel eteenpäin.

– Ollaan vasta tällä viikolla päästy harjoittelemaan kolmen topparin ryhmitystä, joten oli päivänselvää, että vielä ei oo valmista missään nimessä, Teemu Tainio totesi.

– Isossa kuvassa pelissä oli hyviä aihioita myös, mutta fakta on se, että meille tehdään maaleja liian helposti. Nyt vain duunia, että ollaan taas viikon päästä valmiimpia.

Hakan matkassa oli lauantaina yksi testimies, Fallou Ndiaye, joka esiintyi Tainion mukaan edukseen.

– Fallou esiintyi minusta hyvin. Kuitenkin kahdet treenit vasta takana ja lisäksi kielimuuri muiden kanssa.

– Vahvistuksia etsimme kokoajan, mutta kärsivällisesti, että löydämme oikeat palaset joukkueeseen, Tainio avasi joukkueen kasaamisen tilannetta.

Hakan testissä oleva 21 -vuotias senegalilainen toppari on aiemmin edustanut muun muassa belgialaisen Gentin U21 -joukkuetta, sekä sen jälkeen ranskalaista AC Arlesia.

Vaikka tappio harmittaa, niin Tainio otti pelistä positiiviset mukaan ja toivoi, että vastoinkäymiset ovat nyt takanapäin.

– Nämä pelit on meille todella tärkeitä, koska ovat ainoita tapahtumia meille isolla kentällä.

– Toivottavasti nyt saadaan ehjempiä harjoitusviikkoja ja lisää miehiä mukaan.

Tilastot Veikkausliiga.com.

Huippuhetket Ruutu+.

    PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT