Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

FC Haka avaa Liigacupin lauantaina Vaasassa

FC Haka aloittaa vuoden 2023 kilpailulliset pelit lauantaina 28.1.2023 Vaasan Palloseuran vieraana, kun joukkueet iskevät yhteen Liigacupin avauksessa Vaasan Fennia Areenalla kello 17.45 alkaen.

Koskilaisten päävalmentaja Teemu Tainion mukaan joukkueen viime viikot ovat olleet rikkonaisia, eikä valmistautuminen ole edennyt toivotulla tavalla.

– Meiltä on puuttunut paljon pelaajia viimeisten viikkojen aikana eri syistä johtuen ja se on haitannut meidän valmistautumista. Ollaan sen johdosta vielä vaiheessa tällä hetkellä.

Lauantain kohtaamisesta sivussa ovat Atte Sihvonen, Vigori Gbe ja Stavros Zarokostas. Lisäksi Aatu Hakala on ollut paljon poissa armeijasta johtuen viime viikkoina, mutta on mukana lauantaina. Hakalan tilanne vapaiden suhteen tulee kuitenkin helpottamaan jo hyvinkin pian.

Jos Hakan tilanne on tällä hetkellä hivenen haastava, niin kotijoukkue VPS:n Tainio näkee olevan paremmassa asemassa.

– Heillä on hyvin pysynyt nippu kasassa ja varmasti aika samalla sapluunalla menevät, kuin viime vuonna, joten uskon uskon heidän olevan hyvällä mallilla.

– Se mitä Ilves -pelinkin perusteella voin heitä arvioida, niin varmasti tulevat olemaan kova vastus meille.

VPS vieraili Tampereella viime lauantaina ja tuliaisina oli 1-2 -voitto.

Vaikka lähtökohdat lauantaille eivät ole parhaat mahdolliset, niin luonteelleen ominaisesti valmentaja ei anna sen vaikuttaa tekemiseen ja asennoitumisessa otteluun.

– Vaikeista lähtökohdista lähdetään, mutta silti taistelemaan pisteistä tosissaan!

– Ja pitää myös muistaa, että vaikka lauantaina on edessä kilpailukauden avaus, niin meidän tähtäin on kuitenkin Veikkausliigassa.

Hakan paidassa nähdään lauantaina ainoastaan yksi testimies, Fallou Ndiaye. Lisäksi joukkuetta on täydennetty yhdellä Akatemia -pelaajalla, Tuukka Törmällä.

Niklas Friberg, Eero-Matti Auvinen, Oliver Whyte, Logan Rogerson, Aatu Hakala, Tino Purme, Oiva Laaksonen, Janne-Pekka Laine, Henri Malundama, Thomas Saarinen, Anthony Herber, Konsta Mervelä, Felix Lehtinen, Tuure Siira, Haymenn Bah-Traoré, Kristian Yli-Hietanen, Ryan Mahuta, Tuukka Törmä ja Fallou Ndiaye.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT