Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Rogerson palasi hyvässä kunnossa harjoituksiin

FC Hakan ulkomaalaispelaajat saivat hieman pidemmän vapaan, jotta saavat viettää aikaa läheistensä kanssa ennen kuin tuli aika palata takaisin sorvin ääreen. Logan Rogerson on ehtinyt olla joukkueen mukana parisen viikkoa.

Rogerson oleskeli loman kotikonnuillaan.

– Vietin loman pääosin Uudessa-Seelannissa perheen ja ystävien kanssa. Se oli mukavaa, kun siellä oli kesä menossa. Onhan se hieman eri tulla tänne keskelle talvea, mutta hiljalleen alkoi tehdä mieli päästä takaisin hommiin. Pari kuukautta poissa on kuitenkin pitkä aika, Rogerson kertoo.

Hän ei kuitenkaan päästänyt itseään rapakuntoon loman aikana.

– Minulla oli henkilökohtainen harjoitusohjelma, jonka mukaan harjoittelin. Tiesin, että muut ovat ehtineet harjoitella jo pari viikkoa enkä halunnut tulla huonossa kunnossa takaisin. Fyysinen kunto on hyvä, mutta terävyys ja pallotuntuma ovat vielä haussa.

Rogerson pelasi talven ensimmäisen pelinsä viime viikonloppuna HJK:ta vastaan. Pelituntuman saantiin on vielä aikaa, sillä Veikkausliigan kausi alkaa 5.4.

– Tärkein asia on nyt päästä hyvään kuntoon ja saada jalat teräviksi. HJK:ta vastaan sain tunnin verran pelituntumaa, mutta tässä on aikaa ennen kauden alkua saada kaikki kuntoon.

Rogerson oli yksi viime kauden avainpelaajista, kun hän viiletti pitkin oikeaa laitaa. Hän oli rakentelemassa useaa Hakan maalia viime kaudella ja onnistui myös maalinteossa neljästi. Vikkeläjalkainen laituri oli sekä omaan että joukkueen kauteen tyytyväinen, mutta löysi myös parannettavaa.

– Kokonaisuudessaan kausi oli joukkueelta hyvä. Paikka eurokentillä ja sijoitus neljän joukossa olivat hyviä saavutuksia. Henkilökohtaisesti pelasin mielestäni paremmin kuin edelliskaudella ja pystyin auttamaan joukkuetta hyökkäyspäässä, mutta maaleja olisi voinut syntyä enemmän. Se on yksi tämän kauden kehityskohteista ja toivon pystyväni tekemään enemmän maaleja ensi kaudella.

Hakan pelit Liigacupissa alkavat lauantaina, kun koskilaiset matkaavat Vaasaan VPS:n vieraaksi.

– Voimme käyttää Liigacupia hyvänä valmistautumisena kauteen. Viime vuonna pääsimme aika pitkälle ja jos menestymme, niin se antaa hyvät lähtökohdat kauteen. On hyvä, että pitkän harjoituskauden aikana on myös pelejä, joissa on panosta.

VPS:n ja Hakan välinen ottelu alkaa kello 17.45. Ruutu+ näyttää ottelun suorana lähetyksenä.

Haka pelaa ensimmäisen kotiottelunsa Tampereella Pirkkahallissa lauantaina 4.2. kello 14.45 alkaen, kun vastaan asettuu paikallisvastustaja Ilves. Liput otteluun voit hankkia täältä.

Kuva: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT