Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Hakan kolmen ottelun viikko päättyy lauantaina Maarianhaminassa

FC Hakan kolmen ottelun viikko päättyy lauantaina, kun joukkue kohtaa IFK Mariehamnin Wiklöf Holding Arenalla kello 18.30 alkaen.

Kahden ottelun voittoputkessa oleva Haka lähtee kohti Maarianhaminaa hyvistä asetelmistä, sillä joukkueen tilanne on pysynyt ennallaan. Poissa varmuudella ovat Honka -ottelun tavoin Mehdi Boukassi ja Vigori Gbe.

– Samat miehet ovat käytettävissä. Valmennus puntaroi sitten, että lähdetäänkö voittavalla kokoonpanolla vai halutaanko tuoreita jalkoja heti alusta alkaen kentälle, Teemu Tainio pohtii.

Edellisen ja tulevan ottelun välissä on vain kolme vuorokautta, joten väliaika on käytetty pääasiassa palautumiseen ja valmistavaan treeniin.

– Keskiviikkona pidettiin palauttavat treenit, torstai huilattiin ja tänään valmistaudutaan sitten lauantaina otteluun.

Kotijoukkue IFK:n alkukausi ei ole mennyt aivan nappiin. Sarjan hännillä majailevalla joukkueella on kasassa vasta yksi piste, mikä tuli avauskierroksen kotitasapelistä Ilvestä vastaan. Tuon jälkeen tappiot ovat tulleet Lahtea, KTP:a, KuPS.a ja VPS:a vastaan. Tainio peräänkuuluttaa silti, että helpolla ei pisteitä saarelta ole tulossa.

– Maarianhamina on paha paikka pelata, eikä varmasti tule helppo ottelu tälläkään kertaa.

– Eivät varmasti ole tyytyväisiä alkukauteen, kun vasta yksi piste plakkarissa. Varmasti ajattelevat, että nyt on iskun paikka, kun pelattiin tiistaina.

Kotijoukkueella on ottelu vähemmän pelattuna ja pelasivat edellisen kerran viikko sitten, joten ovat varmasti tuoreilla jaloilla liikenteessä. Toinen pieni etu kotijoukkueelle on, että vierasjoukkueella on aina allaan pitkä matka pelipaikalle. Tällä kertaa Haka on kuitenkin tehnyt edelliskausista poikkeavan matkasuunnitelman, mikä antaa pelaajille pidemmät yöunet ottelun alla.

– Maarianhaminan reissu on aina spesiaali. Nyt mennään jo edellisiltana Turkuun, niin ollaan valmiimpia. Ei se vieläkään optimi ole, mutta huomattavasti parempi, kuin viime vuonna, Tainio kertoo.

Matkajärjestelyistä vastaava joukkueenjohtaja Asko Jussila valottaa Hakan matkasuunnitelmaa tarkemmin Hakan Youtube -kanavan otteluennakossa.

Ottelu tulee suorana Ruutu+ -palvelusta.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT