Hakan hyvä alku ei riittänyt loppuun saakka

FC Haka päätti kolmen ottelun viikkonsa vierasottelulla Maarianhaminassa. Vaikka ottelun ensimmäinen jakso oli koskilaisilta vahva, niin lopulta ottelu kääntyi isännille maalein 1-2.

Haka lähti otteluun samalla kokoonpanolla, kuin tiistain Honka -otteluunkin, mikä tuntui toimivan varsinkin ensimmäisellä jaksolla erinomaisesti.

Ottelun avausosuma nähtiin 25. minuutilla ja siitä vastasi Fallou Ndiaye, joka nousi Ryan Mahutan takatolpalle lähettämässä kulmapotkussa korkeimmalle ja puski pallon vastustamattomasti ohi IFK -maalissa pelanneen Elmo Henrikssonin.

Kauaa ei Hakan johto kuitenkaan kestänyt, sillä tasoitus tuli vain pari minuuttia myöhemmin. Maarianhaminan brasilialaishyökkääjä Dé suojasi palloa boksissa hienosti ja iski pallon kääntölaukauksella Haka -puolustuksen välistä tarkasti vasempaan alanurkkaan.

Enempää osumia ei ensimmäisellä jaksolla nähty ja näin tauolle siirryttiin 1-1 -tasatilanteessa.

Koskilaiset saivat toisen jakson alkuun erinomaisen lähdön, kun Logan Rogerson karkasi läpiajoon ja Henriksson joutui rikkomaan häntä rangaistusalueella, eikä tuomari Dennis Antamo epäröinyt viheltää palloa pilkulle ottelun 55. minuutilla. KTP -ottelussa pilkun upottanut Janne-Pekka Laine asteli pallon taakse ja laukoi sen samaan nurkkaan, kuin edelliskerralla, mutta tällä kertaa maalivahti Henriksson torjui yrityksen.

Hakan ilta synkkeni 64. minuutilla, kun ex-Haka Timi Lahti nousi kulmapotkussa korkeimmalle ja puski pelivälineen boksin keskeltä maalin takanurkkaan.

Haka haki ottelun lopussa vaihdoilla kirivaihdetta ja saikin hyvin painetta luotua, mitä pidemmälle ottelu eteni. Lähellä oli myös tasoitus, sillä Oliver Whyten kova laukaus yliajalla viuhui niukasti vasemman tolpan ohi, mutta siihen laukaukseen Antamo päätti ottelun.

Hakalla oli toki allaan raskas viikko, mutta siitä huolimatta päävalmentaja Teemu Tainio oli pettynyt mies ottelun jälkeen.

– Olen ihan älyttömän pettynyt tulokseen! Tiedossa oli, että vaikeaa tulee olemaan kovan viikon päätteeksi, mutta me lahjoitettiin peli pois.

– Iso osa ratkaisevia päätöksiä pelissä me tehtiin väärin – jopa koomisia piirteitä, kuten mennään törkkään verkkoon menevä pallo.

– Tänään me oltais tarvittu terävää päätä, kun kroppa on väsynyt. Kolme pistettä oli täysin hyppysissä, mutta me todellakin lahjoitettiin ne pois, Tainio harmitteli.