Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Hakan ensimmäinen vastustaja Konferenssiliigan karsinnoissa selviää juhannusviikolla

FC Haka palaa tällä kaudella Euro -kentille viidentoista vuoden tauon jälkeen.

Tarkalleen ottaen valkopaidat osallistuvat Konferenssiliigaan, mikä on Euroopan jalkapalloliitto UEFAn järjestämä, seurajoukkueiden kolmannen tason kilpailu Mestareiden liigan ja Eurooppaliigan jälkeen. Hallitseva Konferenssiliigan mestari on italialaisjätti AS Roma.

Päästäkseen varsinaiseen Konferenssiliigan lohkovaiheeseen, Hakan tulee selvittää neljä eri vaihetta. Ensin on kolme karsintakierrosta ja näiden päälle vielä play-off -kierros.

Karsintakierrosten päivät ovat 13. heinäkuuta ja 20. heinäkuuta, toisen 27. heinäkuuta ja 3. elokuuta, sekä kolmannen 10. elokuuta  ja 17. elokuuta.

Kaksi ensimmäistä karsintakierrosta voidaan pelata Tehtaan kentällä, mutta Hakan selviytyessä seuraaville kierroksille, tulee pelipaikka hakea muualta. Mahdollisia ”kotikenttiä” voisivat olla Ratinan Stadion Tampereella, Veritas Stadion Turussa, Bolt Arena Helsingissä tai OmaSP Stadion Seinäjoella.

Vaikka Euro -pelit tuovatkin omat lisämausteensa, niin Tehtaan kentän järjestelyihin ei toimitusjohtaja Olli Huttusen mukaan ole tulossa isoja muutoksia.

– Suuria muutoksia Veikkausliigaotteluihin nähden ei tulla näkemään, vaan mennään tutulla konseptilla. Ainoastaan vierasjoukkueen kannattajien sijoittelu voi vaikuttaa suunnitelmiin.

– Vierasjoukkueen kannattajien kiintiö on 5% katsomopaikoista. Tarkempaa suunnitelmaa heidän sijoittelustaan ei vielä ole, mutta tuo kiintiö tulee ottaa huomioon suunnitelmissa.

Tulevien kotiotteluiden lippupaketit ovat suunnittelun alla ja niistä tiedotetaan heti, kun ne ovat valmiita. Jotain suuntaviivoja Huttusella on kuitenkin jo antaa.

– Tulemme tekemään ainakin perheille paketin, ja muita mahdollisia lippupaketteja tulemme vielä miettimään ennen tulevia otteluita. 

Huttunen myös muistuttaa, että Veikkausliigan liput ja kausikortit eivät käy näissä peleissä, mutta kausikortilla tulee saamaan 20% alennuksen ottelulipun hinnasta.

Hakan ensimmäisen karsintakierroksen vastustaja selviää juhannusviikolla, tiistaina 20.6. suoritettavassa arvonnassa. Riippuen vastustajasta, Haka saattaa järjestää otteluun fanimatkan.

– Mikäli vastustaja tulee sopivan matkan päästä, tulemme suunnittelemaan mahdollista fanimatkaa sinne, Huttunen lupaa.

Lipputulojen lisäksi Euro -ottelut voivat kasvattaa Hakan kassaa huomattavastikin. Jo pelkästään pääsy karsintoihin tuo seuralle 100 000 €. Mikäli putoaminen tapahtuu ensimmäisellä kierroksella, saa siitä 150 000 € lisää. Toisella kierroksella putoaminen tarkoittaisi 350 000 € ja kolmannelta kierrokselta 550 000 € seuran kassaan. Jos Haka putoaisi play-off -kierroksella, se merkitsisi 750 000 € lisärahaa ja lohkovaiheeseen pääsy tuottaisi huimat 2 940 000 €.

Hakan lisäksi Konferenssiliigan karsintoihin Suomesta osallistuvat Kuopion Palloseura ja FC Honka.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT