Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Haka jatkoi voittojen tiellä, kun se kaatoi Hongan upeasti Espoossa!

FC Haka pelasi tiistaina kauden ehjimmän ysikymppisensä ja nappasi ansaitusti äärimmäisen maukkaan voiton FC Hongasta Espoon Tapiolassa, kun se Logan Rogersonin ja Juan Lescanon maaleilla, sekä Aatu Hakalan nollapelillä riisui kotijoukkueen aseista.

Hakan puolustuslinjan Espoossa muodosti topparinelikko, missä Niklas Friberg pelasi oikeana laitapuolustajana, Eero-Matti Auvinen vasempana ja Fallou Ndiaye, sekä Anthony Herbert hallitsivat ilmatilaa keskellä.

Ottelun avausmaali syntyi 30. peliminuutilla, kun Ryan Mahuta syötti pallon kovaa boksin sisällä kohti keskustaa, Juan Lescano ohjasi päin maalivahti Maksim Rudakovia, joka torjui pallon eteensä ja Logan Rogerson pääsi lähietäisyydeltä sijoittamaan pallon varmasti sisään.

Myös ottelun toinen osuma nähtiin ensimmäisellä jaksolla, ja siinä olivat asialla samat miehet. Mahuta lähetti kulmapotkun oikealta ja Lescano teki upean liikkeen kolmen Honka -pelaajan takaa palloon puskien sen aivan takatolpan juureen 43, minuutilla. Argentiinalainen on nyt osunut kahdessa peräkkäisessä ottelussa palattuaan loukkaantumisen jälkeen kokoonpanoon.

Toiselle jaksolle lähdettiin valkopaitojen turvallisen tuntuisessa kahden maalin johtoasemassa. Entistä turvallisemmaksi johto koskilaisittain muuttui, kun puoliajalla kentälle vaihdettu Roman Eremenko katseli punaista korttia 70. minuutilla. Ensimmäiset peliminuuttinsa Honka -paidassa saanut keskikenttämies tuli rumasti napit edellä Henri Malundaman jaloille, eikä erotuomari Petri Viljanen epäröinyt hetkeäkään kaivaessaan punaisen kortin taskustaan.

Kotijoukkue yritti kyllä loppuun asti sitkeästi, mutta Hakan peli pysyi kasassa loppuun asti ja näin valkopaidat lähtivät täyden pistepotin kanssa kotimatkalle.

– Meidän puolustaminen oli erinomaista, en muista montaakaan Aatun torjuntaa. Riisuttiin kyllä Honka hienosti aseettomaksi, Teemu Tainio iloitsi.

– Ekalla puoliajalla erityisesti pelirohkeus oli läsnä ja saatiin hyviä hyökkäyksiä. Vielä kun ottaa huomioon, että kyseessä eka nurmipeli, niin hieno esitys meiltä.

– Lopussa vastustaja nosti riskitasoa, mutta nekin me klaarattiin hienosti, Tainio kertasi tyytyväisenä.

Tilastot Veikkausliiga.com.

Huippuhetket Ruutu+ -palvelusta.

FC Hongan raportti.

Kuvat: Juhani Järvenpää

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT