Hakan kenraali jätti parannettavaa, mutta siinä oli myös paljon hyvää

FC Hakan Veikkausliigan kenraaliharjoitus Ykkösen Klubi-04 vastaan päättyi kaksijakoisen ottelun jälkeen tasatulokseen 1-1.
Ensimmäisellä jaksolla Hakan peli ei lähtenyt vielä toivotulla tavalla toimimaan, mutta kunnia tästä kuuluu myös vastustajalle, joka onnistui oman pelikirjansa noudattamisessa mainiosti.
Valkopaidat pääsivät toki muutamaan otteeseen maalipaikoille, mutta ne kuivuivat järjestäen kasaan ja Klubi-04 maalissa pelanneen Jakob Tånnanderin käsiin.

Ottelun 9. minuutilla Hussein Mohammed laukoi vasemmalta terävästi, mutta laukaus suuntautui suoraan päin maalivahtia. 15. minuutilla puolestaan Samuel Chidi laukoi kulman jälkitilanteesta ylähirteen, mutta tämä olisi maaliin osuessaan joka tapauksessa hylätty paitsiona.
Hakan peli aaltoili paljon ja ajoittain vieraat saivat vyörytettyä omia hyökkäyksiään kohti Mika Hilanderin vartioimaa maalia. Näistä yksi kostautui pahimmalla mahdollisella tavalla, sillä 33. minuutilla Samuel Anini jr. laukoi pallon noin 20 metristä aivan vasemman tolpan juureen.
Tauolle siirryttiin vieraiden 0-1 -johdossa ja kotijoukkueen pelasti pahemmilta lukemilta pariin otteeseen huippupelastuksiin venynyt Hilander.
Päävalmentaja Teemu Tainio myönsi ottelun jälkeen, ettei ensimmäinen jakso millä muodoin tyydyttänyt.
– Kyllähän ensimmäisen puoliajan esitys oli kaikin puolin todella heikko.
Toiselle jaksolle Haka tuli samalla ryhmityksellä, kuin ensimmäiselle, mutta noin 55. minuutin kohdilla Tainio vaihtoi kentältä pois Mohammedin, Chidin, Jami Kyöstilän, Jacob Bushuen, Salomo Ojalan ja Ishmael Yarteyn. Tilalle juoksivat Henri Malundama, Tino Purme, Janne-Pekka Laine, Jesse Huhtala, Andrija Bosnjak ja Antto Hilska.
Samalla ryhmitys hieman muuttui ja kotijoukkueen peli-ilme koki täydellisen muutoksen, eikä tasoitusmaalia tarvinnut odotella, kuin muutama minuutti. Henri Malundama ajoi vasemmalta sisään, syötti maassa kovan maalin eteen, mistä Jesse Huhtala pääsi sijoittamaan pallon läheltä sisään.

Vaikka ottelussa ei lisäosumia nähtykään, niin käytännössä ottelun loppu oli täysin valkopaitojen hallinnassa.
– Toinen puoliaika sitten, kun vähän vaihdettiin systeemiä, olikin yhtä päätä oikeastaan koko ajan, Tainio totesi tyytyväisenä.
– Tottakai harmittaa, kun ei voittoa tullut taaskaan, mutta toisen puoliajan esitys oli todella hyvä!
Päävalmentaja harmitteli myös sitä, että loukkaantumisista johtuen etenkin hyökkäyspään pelaajien kombinaatioita ei ole päästy ajoissa testaamaan. Mutta tänään siitäkin saatiin riittävästi kokemusta.
– Haluttiin nähdä miten tietyt pelaajat toimii kimpassa ja saatiin paljon vastauksia tänään, mitkä toimii ja mitkä ei.
– Eihän tämä ideaalitilanne ole. Kokeilut olisi pitänyt tehdä aiemmin, mutta kun ei ole ollut äijät kunnossa.
Myös Hakan tuorein kiinnitys, hyökkääjä Andrija Bosnjak, sai tänään ensimmäiset minuuttinsa Hakan paidassa ja vaikkei verkot vielä heilunutkaan, niin miehen otteet olivat lupauksia antavia.

Pitää kuitenkin muistaa, että hänellä oli nyt vain kolmet treenit alla ja lisäksi kahdet treenit Hakan testijaksolla aiemmin keväällä. Sitä ennen mies on treenannut joukkueen kanssa viimeksi marraskuussa.
– Pelituntuma on vielä hakusessa, mutta kyllä näkee, että hänestä on meille varmasti apuja. Kun vielä saadaan Vucenovic ja Alison kuntoon, niin meillä on hyvä tilanne.