Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

FC Hakan kenraaliharjoitus edessä lauantaina

FC Haka viimeistelee Veikkausliiga -kuntoaan lauantaina, kun Klubi-04 saapuu vieraaksi Tehtaankentälle.
Tainio avasi viime viikolla julkaistuissa Hacastissa ja videohaastattelussa joukkueen valmistautumista, missä myönsi pitkän talven vaikeuttaneen valmistautumista. Joukkue pääsi isolle kentällä, runsaslumisesta talvesta johtuen, varsin myöhään ja tästä johtuen niin pelikunnon, kuin ison kentän tilankäytön hahmottaminen on vielä myöhässä.

Joukkueen valmistautuminen sai viime viikonloppuna pienen kolauksen, kun harjoitusottelu KTP:ta vastaan jouduttiin perumaan. Onneksi kyseessä oli vain varotoimenpide flunssaoireista johtuen, sillä joukkueessa ei ole todettu yhtään koronatartuntaa.
– Onhan se harmi, kun ottelu jäi välistä, sillä siinä oli tarkoitus vielä tehdä taktisia kokeiluja, valmentaja Mikko Manninen harmittelee.
– Onneksi kuitenkin pelaajatilanne mahdollisti sen, että pystyimme pelaamaan viikolla sisäisiä täyden kentän pelejä, joten siinä mielessä olemme täysin aikataulussa, ”Mane” lupaa.
Kotijoukkue tulee saamaan viimeistelyotteluun lähes täyden kokoonpanon. Poissa ovat ainoastaan pitkäaikaistoipilaat Aleksandar Vucenovic ja Ndukaku Alison, sekä lievästi loukkaantunut Seth Saarinen.
Joukkueen tilanne on siis kaiken kaikkiaan oikein mainio viikon päässä häämöttävää Veikkausliigaa silmälläpitäen. Manninen valottaa joukkueen lähtevän huomiseen viimeistelyyn laajalla kokoonpanolla.
– Muutamia kokeiluja tullaan vielä tekemään. Tämä pelaajille viimeinen paikkaa näyttää, että kuuluu viikon päästä sarja-avauksen kokoonpanoon.
– Isoin juttu on kuitenkin se, että saadaan hyvä kenraali Veikkausliiga -avausta varten, Manninen toteaa lopuksi.
Myös Andrija Bosnjak on vapautunut korona -karanteenista ja ollut joukkueen matkassa kuluneella viikolla. Mies on myös huomisessa kokoonpanossa, mutta nähdäänkö hänet kentällä, selviää lauantaina.

Miesten Ykkösessä alkavalla kaudella pelaava HJK:n reservijoukkue Klubi-04 koostuu pääasiassa omista, sekä lähialueen muiden joukkueiden kasvateista. Koskilaisittain mielenkiintoinen nimi joukkueessa on viime kaudella Hakassa AC Kajaanista lainalla käynyt Johannes Kytilä, joka palasi tälle kaudelle kasvattajaseuransa organisaatioon.
Paitsi pelaajille, niin Klubi-04 on kasvualusta myös valmentajille. Joukkuetta valmentaa nykyisin Mika Väyrynen, mutta aiemmin peräsimessä on nähty muun muassa HJK:n nykyinen päävalmentaja Toni Koskela.
Harjoitusottelu FC Haka – Klubi-04 starttaa lauantaina 24.4. kello 14.00 ja se tullaan pelaamaan suljetuin ovin ilman videointia.
Ottelun tulosseuranta on luvassa Hakan Twitter -tilillä, joten kannattaa olla kuulolla, kun ottelu starttaa.
Klubi-04 ennakko.
Kuvat: Jukka Jaskara

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT