Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Aleksandar Vucenovic haluaa päästä jo irti

Itävaltalainen Aleksandar Vucenovic vahvisti FC Hakan hyökkäystä, kun hän teki lopputalvesta sopimuksen. Loukkaantumisen vuoksi häntä ei ole nähty vielä tositoimissa, mutta Vucenovicilla on vahva usko omiin taitoihinsa.
Serbialaisvanhempien poika aloitti jalkapallon 6-7-vuotiaana isänsä esimerkin innoittamana. Ura lähti käyntiin Wilhelmsburgin juniorijoukkueessa, josta hän siirtyi pian alueen ykkösseura St. Pöltenin riveihin.
– St. Pölten on alueeni isoin joukkue ja he halusivat minut mukaan heidän junioreihin. Aluksi se ei ollut kovin helppoa, mutta sitten aloin kasvaa pituutta, olin nopea ja laukaukseni oli hyvä, joten se auttoi minua. Pääsin 17-vuotiaana pelaamaan heidän kakkosjoukkueessa ja sen jälkeen nousin ykkösjoukkueen mukaan, 23-vuotias Vucenovic avaa uransa alkuaikoja.
Vucenovic ei kuitenkaan pystynyt kunnolla lyömään itseään läpi St. Pöltenin edustusjoukkueessa. Vucenovic oli edustusjoukkueen mukana neljä vuotta, mutta pelejä Itävallan pääsarjassa kertyi 16 ja niissä yksi maali.
– Ei ollut helppo murtautua ykkösjoukkueeseen. St. Pölten pelaa pääsarjassa ja he hankkivat joka vuosi uusia pelaajia joukkueeseen, jotka pääsevät pelaamaan. Tuntui siltä, että omana kasvattina olin vähän ylijäämää, ja että minun olisi pitänyt olla tuplasti parempi kuin muualta tuodut, Vucenovic mietiskelee.
Vucenovicin kanssa samaan aikaan St. Pöltenissä pelasi myös nykyään HJK:ssa hyökkäävä, Veikkausliigan hallitseva maalikuningas, Roope Riski.
– Roope on mukava tyyppi ja menimme usein harjoituksiin yhdessä. Hän auttoi minua, kun tulin tänne ja kertoi sarjasta ja maasta, Vucenovic kehuu entistä joukkuekaveriaan.
Vucenovic itse asiassa teki ainoan maalinsa Itävallan liigassa, kun hän juoksi Riskin tilalle kentälle.
– Se oli uskomatonta. Olin tehnyt harjoituskaudella maaleja, mutta se oli ensimmäinen maalini ammattilaisena kilpailullisessa pelissä. Se oli hieno hetki, kuten aina kun teet maalin.

Kun tie St. Pöltenin edustusjoukkueeseen oli tukossa, päätti Vucenovic etsiä muita vaihtoehtoja uralleen. Viime kauden hän pelasikin Slovakian pääsarjajoukkue Seredissä. Koronapandemia kuitenkin teki kaudesta vaikean.
– Halusin saada peliaikaa ja siksi lähdin Slovakiaan. Harmittavasti korona vaikeutti kautta. Meiltä peruttiin paljon pelejä eikä kunnollista mahdollisuutta tullut. Koronan takia seuralla ei ollut lopulta myöskään rahaa maksaa palkkaa, joten purin sopimuksen heidän kanssaan.
Vucenovic oli viime syksyn pelaamatta ja löysi itsensä lopulta talvella Valkeakoskelta.
– Agentti kertoi, että täällä olisi mahdollisuus ja mietin, että miksipä ei. Olen avoin uusille haasteille. Harmittavasti pieni loukkaantuminen on vaivannut minua enkä ole päässyt kunnolla vielä mukaan. Olen kuitenkin tykännyt olla täällä.
Alaraajavamma on vaikeuttanut Vucenovicin valmistautumista kauteen, mutta hän toivoo pääsevänsä joukkueen mukaan piakkoin.
– Varmaan menee pari viikkoa ennen kuin olen pelikunnossa. Kuntoutan kovasti jalkaani, että pääsisin mahdollisimman nopeasti takaisin.
Vaikka Vucenovic ei ole vielä päässyt pelaamaan joukkueen kanssa, on hän nähnyt joukkueen potentiaalin.
– Olen nyt nähnyt Hakan pelejä talvella ja mielestäni meillä on hyvä joukkue. Joukkueessa on pelipaikoille paljon vaihtoehtoja ja kilpailua.
Vucenovic palaa jo halusta päästä näyttämään osaamistaan. Hän kuvailee itseään kokonaisvaltaiseksi hyökkääjäksi.
– Olen vahva, nopea, minulla on hyvä laukaus, olen hyvä pääpelaaja ja juoksen myös hyvin tyhjiin tiloihin. Meillä on hyviä pelaajia keskikentällä sekä laidoilla ja uskon tarjoilun pelaavan. Toivottavasti saan sitten onnistumisia maalien muodossa.
FC Hakan kausi käynnistyy vapun jälkeen maanantaina 3.5., kun se kohtaa vieraskentällä HIFK:n.
Harjoituskuva: Jukka Jaskara

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT