Hakan johtoasema ei aivan riittänyt loppuun asti

FC Haka kohtasi FC Lahden sunnuntai -päivän ”Musariottelussa” Tehtaan kentällä. Molemmille joukkueille täysi pistepotti olisi kelvannut, mutta tällä kertaa pisteet tasattiin maalein 1-1.

Ottelun alku oli aavistuksen enemmän vieraiden hallussa ja he saivatkin luotua muutaman vaarallisen paikan Aatu Hakalan vartioimalle Haka -maalille. Valtaosan, 3024 hengen yleisöstä, sydän kiihdytti hetkellisesti tahtia, kun pallo pyöri viiden metrin päässä maaliviivasta pitkään ottelun 21. minuutilla. Ensin Hakala torjui kolme laukausta putkeen ja sen jälkeen Niklas Friberg kertaalleen, minkä jälkeen kapteeni ehti siivota pallon pois ennen, kuin Altin Zeqiri ehti siihen.

Avausmaali nähtiin 29. minuutilla ja sen järjestivät Juan Lescano, sekä Oliver Whyte, jotka muutamalla syötöllä murtautuivat maalipaikkaan oikealta laidalta. Whyte syötti pelivälineen Lescanolle jatkaen itse liikettään kohti keskustaa, mihin argentiinalainen jatkoi pallon kantapäällään ja Whyte pääsi vapaasti sijoittamaan kauden ensimmäisen maalinsa vasurilla sisään.

Valkopaidat oliva lähellä 2-0 -johtoa vielä ennen taukoa, kun Janne-Pekka Laine haki itselleen ominaisella tavalla väkisin jalkansa vapaaksi ja tykitti pallon 16 metristä ylärimaan. Maalia ei siitä tilanteesta syntynyt, kuten ei muistakaan ja tauolle siirryttiin 1-0 -lukemissa.

Koskilaisten puolustuspeli oli uhrautuvaa ja lahtelaiset saivat kokea valkopaitojen fyysisyyden useaan otteeseen. Vierasjoukkueen tasoitusosuma syntyikin Ryan Mahutan pelattua aavistuksen liian kovaa. Mikko Kuningas lähetti oikealle kiertävän vapaapotkun kohti kuudentoista keskustaa, Arian Kabashi jatkoi sen päällään ja lopulta Juan Lescano epäonninen purku kimposi omaan maaliin 71. minuutilla.

Haka sai lopussa vaihtopenkin kautta hyvän kirivaihteen silmään hakien voitto-osumaa vimmatusti, mutta yritykset kilpistyivät joko Lahti -puolustukseen tai maalivahti Marin Ljubicin käsiin.

– Kuten näkyy, niin tässä on kaksi pettynyttä valmentajaa. Molemmat tarvii pisteitä ja voittoja.

– Oli aika vaisu esitys meiltä kaikin puolin, varsinkin ekalla puoliajalla oltiin aika raskaalla jalalla liikkeellä, Teemu Tainio kertasi ottelun mediatilaisuudessa.

– Me ei nyt saada sitä treenien hyvää tekemistä siirrettyä peleihin. Kyllä minä sen ymmärrän, kun kauan ollut viimeisestä voitosta, niin se vaikuttaa. Mutta jos me ei uskalleta pelata tätä jalkapalloa parhaimmillaan, niin se voittaminen on vaikeaa.

– Päästiin tänään paremmin murtautumaan laidoista vastustajan boksiin, mutta se viimeinen syöttö tai viimeinen tahtotila puuttui meiltä.

– Uhrautuvasti mentiin pallon eteen, mutta niin se vain silti löysi tiensä jälleen meidän maaliin. Voittoa ehdottomasti haluttiin, mutta sitä ei saatu.