Hakalle voitto numero 14! – Salomo Ojalalle neljä maalia

Ei uutta (helteisen) auringon alla. Haka jatkoi Työväen Musiikkitapahtumien kunniaksi voittoputkeaan ja kaatoi EIF:n 6-2 (2-1). Salomo Ojala iski Hakan maaleista neljä, Elias Ahde ja Jonni Thusberg molemmat maalin mieheen

Hakan komea voitto ei tulikuumalla Tehtaan kentällä silti irronnut helpolla, sillä EIF sinnitteli pelissä mukana aivan loppuhetkille asti. Hakan maaleista kolme syntyi aivan pelin päätöshetkillä.

– Kolme pistettä oli tästä pelistä se tärkein anti. Ja ne me myös saimme, FC Hakan päävalmentaja Teemu Tainio totesi ottelun jälkeen.

Ensimmäisellä puoliajalla maalihanat avasi Ojala, joka puski Jami Kyöstilän keskityksen verkkoon 28 minuutin kohdalla. Neljä minuuttia myöhemmin esityön teki Anton Popovitch ja tällä kertaa Ojala heilautti oikeaa jalkaansa.

EIF pääsi peliin mukaan pari minuuttia ennen taukoa Daisuke Uemuran onnistumisella. Juuri muita vaarallisia paikkoja raaseporilaiset eivät ensimmäisellä puolikkaalla aikaan saaneet.

Ojalan hattutemppu täydentyi 53. minuutilla, kun hän tempaisi vasurillaan pallon yläkulmaan. Mutta EIF kavensi pian perään, pelin 57. minuutilla maalista sai nauttia Dominic Grondin.

Ennen ottelun lopullista ratkeamista EIF sai pallon Hakan maalin ylärimaan. Vapauttavan neljännen maalin Hakalle viimeisteli 90. minuutilla Elias Ahde. Erotuomarin määräämällä lisäajalla Ojala nosti läpiajosta iltapäivän maalisaldonsa neljään ja Jonni Thusberg iski perään ensimmäisen maalinsa Ykkösessä.

– EIF oli ihan hyvä vastustaja. He pyrkivät pitämään palloa ja olivat aika ärsyttävän hankala vastustaja. Lopussa he tuntuivat väsyvän ja siinä saimme sitten maaleja aikaan, Ojala huomautti.

Tehtaan kentällä lämpöä oli yli 30 astetta.

– Kentän pinta oli erittäin kuuma. Kyllä se tuntui jaloissa, Ojala sanoi.

TPS voitti lauantaina Jaron vieraissa 2-1, joten Hakan etumatka kakkosena majailevaan turkulaisjoukkueeseen on edelleen kymmenen pistettä. Seuraavan ottelunsa jo 14 voittoa tällä kaudella saalistanut Haka pelaa ensi lauantaina, kun AC Kajaani saapuu Tehtaan kentälle. Ottelu alkaa kello 17.

Hakan kokoonpano: Santeri Aaltonen, Jami Kyöstilä (85. Elias Ahde), Niklas Friberg, Ville Starck (var.), Henri Malundama, Anton Popovitch, Jacob Bushue, Erkka Helminen (64. Jonni Thusberg), Samuel Chidi (64. Joona Tapani), Antto Hilska, Salomo Ojala (var.).

Kuva: Jussi Rämä