Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Stella-ennakko: Edessä yksi kesän kohokohdista – jatkuuko voittoputki?

FC Haka on edellisen kerran menettänyt Ykkösessä pisteitä sunnuntaina 9. kesäkuuta. Tuolloin koskilaiset juuttuivat maalittomaan tasapeliin AC Kajaanin kanssa, mutta sen pelin jälkeen ei Teemu Tainion suojateille ole löytynyt pysäyttäjää. Voittoputki on jo seitsemän ottelun mittainen ja sitä pyritään jatkamaan lauantaina Tehtaan kentällä.

”Musarilauantain” vastustaja on EIF, jonka Haka on jo kertaalleen Tehtaan kentällä voittanut. Kesäkuun alussa valkopaidat olivat vahvempia lukemin 2-0, kun Samuel Chdi ja Elias Ahde onnistuivat viimeistelyssä.

Muutama viikko tuon kohtaamisen jälkeen EIF vaihtoi valmentajaa.

– EIF on ollut meille vaikea vastustaja. He pelaavat parhaimmillaan todella hyvää futista. On jännä nähdä, mitä saamme vastaan, kun siellä on valmennus vaihtunut, Tainio puntaroi.

EIF on tällä hetkellä sarjataulukossa seitsemäntenä 16 pisteellään. AC Kajaani katkaisi viime lauantaina raaseporilaisten kahden ottelun mittaisen voittoputken hakemalla Tammisaaresta täyden potin maalein 2-0. Vielä viime kaudella Hakaa edustanut John Fagerström sai tuossa ottelussa punaisen kortin, joten häntä ei nähdä kiusaamassa vanhaa seuraansa.

– Meille totta kai elintärkeä peli taas. Kotona kelpaa vain kolme pistettä, Tainio alleviivaa.

Viime lauantaina Haka voitti Ykkösen kärkikamppailussa TPS:n vieraskentällä 3-2.

– Minun viestini pelaajille on ollut se, että meidän hieno voittomme Turussa menee hukkaan, jos emme nappaa kotoa kolmea pistettä, Tainio painottaa.

– Lauantaina keskittyminen ja tekeminen pitää olla taas tip, top. Aivan kuten joka pelissä, Tainio huomauttaa.

Hakan ja EIF:n kohtaaminen alkaa lauantaina 27. heinäkuuta poikkeuksellisesti jo kello 14. Haka jatkaa kotiotteluitaan EIF-pelin jälkeen lauantaina 3. elokuuta AC Kajaania vastaan. Tuo ottelu alkaa kello 17.

Ravintola Stellan Haka-pasta pelipäivinä kausikortilla 14 € (norm. 15,50 €).

Kuva: Jari Mäki-Kuutti

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT