Hakalle tärkeä avausvoitto

Kausilla 2017 ja 2018 FC Haka jäi ilman pisteitä kevään avausotteluissaan, mutta nyt voittotili aukesi heti kärkeen. Sarjanousija TPV taisteli urhollisesti, mutta Haka pystyi puristamaan 1-0 -voiton.

Ottelu pelattiin Tehtaan kentällä erinomaisissa olosuhteissa ja paikallispeliä oli saapunut paikan päälle seuraamaan 1503 katsojaa.

Ensimmäisellä puoliajalla pallonhallinta oli Hakalla ja kulmapotkuja tuli peräti kahdeksan kappaletta. Tulosta niistä ei saatu aikaiseksi, sillä ex-Haka Tuomas Karjanlahti oli TPV:n maalilla hyvässä torjuntavireessä. Paras maalipaikka tuli aivan puoliajan loppuhetkillä, mutta Jean Fridolin Nganbe Nganben laukoma pallo kolahti TPV:n maalin tolppaan.

Haka koki avauspuolikkaan lopulla pahan takaiskun, kun harjoituskaudella vahvassa iskussa ollut Elias Ahde loukkaantui. Ahde joutui jättämään kentän viisi minuuttia ennen taukovihellystä.

Toisen puoliajan kahdeksannella minuutilla nähtiin pelin ratkaisu. Anton Popovitch löysi nappisyötöllä Nganbe Nganben ja tärkeä osuma näki päivänvalon.

Maalinsa jälkeen Haka menetti pelistä otetta ja TPV pääsi vauhtiin mukaan. Vapauttavaa toista maalia ei nähty, mutta lopulta tuo yksi onnistuminen riitti arvokkaisiin avauspisteisiin.

– Meiltä meinasi loppua miehet ja vähän tuntui siltä, että loppua kohden loppuivat myös jalat. Ensimmäisen puoliajan pelaamiseen voi olla tyytyväinen, mutta ei toiseen puoliaikaan. Se oli aivan surkeaa, FC Hakan päävalmentaja Teemu Tainio harmitteli.

– Mutta avausvoitto on nyt otettu ja se on tässä kohtaa se tärkein asia, Tainio alleviivasi.

Hakan kotiottelut jatkuvat jo tulevana torstaina 2. toukokuuta, kun Kalle Multasen tähdittämä KTP saapuu Tehtaan kentälle. KTP kärsi lauantaina kauden avauspelissään niukan kotitappion AC Oululle lukemin 0-1. Torstain kamppailu alkaa kello 18.30.

FC Hakan kokoonpano: Santeri Aaltonen, Jami Kyöstilä, Niklas Friberg, Samuel Mansour (var.), Henri Malundama, Anton Popovitch (70. Tino Purme), Jacob Bushue, Samuel Chidi, Antto Hilska (62. Erkka Helminen), Jean Fridolin Nganbe Nganbe, Elias Ahde (39. Salomo Ojala).

TPV:n raportti