Hakalle Pirkanmaan herruus virtuaaliderbyssä

Ilves ja FC Haka kohtasivat historian ensimmäisessä Pirkanmaan virtuaaliderbyssä ja Haka otti Salomo Ojalan ja Jacob Bushuen johdolla upeasti Pirkanmaan herruuden. Hakalaiset voittivat omat ottelunsa 2-0. Näytösotteluna pelattu viimeinen koitos päättyi Ilvekselle 2-1.

Ojalalla oli vastassa Ilari Mettälä ja Bushue kohtasi omassa ottelussaan viime kaudella Hakan paidassakin lainalla käväisseen Eemeli Raittisen. Lopuksi vielä kaikki neljä pelaajaa olivat tulessa näytösottelussa.

Ojala otti heti pelin haltuunsa Hakan hallitessa kenttätapahtumia. Palkinto tuli 20. minuutilla, kun komean sommitelman päätteeksi Eero Markkanen laukoi rangaistusalueen sisältä upeasti yläkulmaan. Tilanteen rakentelivat Samuel Chidi, Anton Popovitch ja Ojala. Maalin jälkeen Mettälän luotsaama Ilves sai paremmin otetta, muttei päässyt ahdistelemaan Hakan maalia. Toisen puoliajan alkuun Haka oli lähellä lisämaalia, mutta Antto Hilskan tulinen kuti kilpistyi tolppaan. Ilves sai Mettälän johtamana toisella puoliajalla otetta ja keltapaidat pääsivät pariinkin otteeseen uhkailemaan Hakan maalia, mutta tolppaa lähemmäs Ilves ei vielä päässyt. Ottelun lopullinen ratkaisu nähtiin 85. minuutilla, kun Hilska prässäsi Ilves-puolustukselta pallon pois ja laukoi vastustamattomasti Hakan voittoon.

– Täysin tasainen peli, mutta sain maalin siihen alkuun ja pääsin sen jälkeen vähän kontrolloimaan peliä. Hirveästi ei ollut paikkoja, mutta sain paikoista maalin ja se riitti, Ojala kommentoi ottelun jälkeen.

Ojalan voitto tarkoitti sitä, että Bushuella oli mahdollisuus varmistaa Hakalle virtuaaliderbyn voitto eikä kapteeni jättänyt tilaisuutta käyttämättä. Raittinen aloitti vahvasti ja Ilves pääsi jo heti alkuminuuteilla pariinkin maukkaaseen maalitilanteeseen, mutta Bushue ja Haka selvisivät säikähdyksellä. Kuin salama kirkkaalta taivaalta Haka iski. Samuel Chidi keskitti ja Hilska iski suoraan ilmasta pallon verkkoon. Bushue tuuletti komeaa osumaa kuin oikealla pelikentällä. Toinen maali oli jälleen komea Chidin rakennellessa jälleen oikealta laidalta, Bushue jätti ovelasti taakseen Markkaselle, joka ei erehtynyt. Toisella puoliajalla molemmilla oli omat paikkansa, mutta Hartmann piti Hakaa pystyssä ja valkopaidat kuittasivat molemmat ottelut nimiinsä numeroin 2-0.

– Teimme kaksi maalia, joten siinä mielessä ansaittu voitto. Me onnistuimme tekemään paikoistamme maalin eikä toinen joukkue onnistunut, Bushue kommentoi peliä.

Bushue jakoi kiitosta myös maalivahti Hartmannille.

– Hän oli ilman muuta ottelun MVP. Asumme samassa asunnossa, joten joudun ehkä ostamaan hänelle jotain kiitokseksi, Bushue murjaisi.

Kaksi voittoa riitti Hakalle virtuaaliderbyn voittoon. Lopuksi joukkueet kohtasivat näytösottelussa, jossa molemmilla joukkueilla oli molemmat pelaajat tulessa.

Ojalan ja Bushuen Haka aloitti heti vahvasti, kun Hilska pääsi hyvin laukomaan, mutta Hilander torjui kulmaksi. Seuranneesta kulmasta Niklas Friberg onnistui puskemaan Hakan johtoon. Ottelua oli ehtinyt kulua vain muutama minuutti. Ilves tuli loppuun vahvasti ja yhdeksän minuuttia ennen loppua Raittinen itse pääsi kuittaamaan ottelun tasoihin ja Mettälä iski Ilveksen voittoon lisäajalla.

Virtuaaliderbyyn myytiin noin 2400 lippua.

Pirkanmaan virtuaaliderbyn voittoa voi juhlistaa muun muassa ostamalla FC Hakan tukikausikortteja ja fanituotteita!

(Kuva: Jussi Rämä)