Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Bushue ja Ojala valmiina virtuaaliderbyyn – ”Voittamaan lähdetään totta kai”

Jacob Bushue ja Salomo Ojala edustavat FC Hakaa lauantaisessa virtuaaliderbyssä Ilvestä vastaan. Hakan kaksikko on valmiina kaatamaan Ilveksen edustajat Ilari Mettälän ja Eemeli Raittisen. Ottelu pelataan lauantaina kello 17.00 ja lipun ostaneet saavat linkin, jonka kautta ottelua voi seurata suorana lähetyksenä YouTubesta.

Virtuaaliderbyssä Hakan ja Ilveksen pelaajat kohtaavat toisensa Playstationilla pelattavassa ottelussa. Pirkanmaan virtuaaliderbyn herruus ratkaistaan paras kolmesta -järjestelmällä eli kaksi voittoa riittää virtuaaliderbyn voittoon. Ensin Hakan ja Ilveksen pelaajat pelaavat vastakkain kaksi 1 vastaan 1 –ottelua, ja mikäli voitot ovat kahden ottelun jälkeen tasan, pelataan vielä ratkaiseva 2 vastaan 2 -peli, jossa molemmat joukkueiden edustajat pelaavat samanaikaisesti.

Pelaajien taitotasot ovat pelissä tasavertaiset ja pelissä pelataan myös oikeiden pelaajien nimillä sekä seurojen väreillä. Yhden ottelun pituus on noin 20 minuuttia.

Hakan kapteeni Jacob Bushue voitti joukkueen sisäisissä karsinnoissa Michael Hartmannin kovan taistelun jälkeen 1-0 ja nappasi itselleen paikan toisena Hakan edustajana derbyssä.

– Se oli tiukka peli. Sen jälkeen, kun tuli ohjeistus pysyä sisällä, niin olemme pelanneet samassa kerroksessa asuvien Michael Hartmannin ja Jonas Häkkisen kanssa FIFAa aika paljon. Olemme kuitenkin aina olleet samalla puolella, joten oli jännä kohdata Michael vastapuolella. Pystyin kuitenkin raapimaan niukan voiton, Bushue valottaa valmistautumistaan virtuaaliderbyyn.

FIFA on Bushuelle tuttu peli ja hän odottaa innolla lauantaisia matseja.

– Tästä näyttäisi tulevan hauskaa ja konsepti on hieno. Kuulin juuri myös, että pääsemme pelaamaan oikeiden pelaajien nimillä, joka tuo sen fiiliksen, että pelaat joukkuekavereittesi kanssa.

– Olen pelannut FIFAa 7-8-vuotiaasta lähtien ja olen aina kehunut kavereilleni kuinka hyvä olen. Nyt pääsen näyttämään taitoni. Nuorempana FIFAa tuli tahkottua lähes päivittäin.

Bushue tunnetaan pelikentällä armoitettuna taistelijana ja hän tuo oman jalkapallofilosofiansa myös konsolipeliin.

– Lähestyn pelejä kuin olisin valmentaja, eli valitsen ryhmitykset ja taktiikat sen mukaan miten haluaisin oman joukkueeni pelaavan, jos olisin valmentaja. Siinä mielessä olen ehkä vähän FIFA-nörtti.

Ilvekseltä vastaan asettuvat Ilari Mettälä ja Eemeli Raittinen. Bushue odottaa peleistä katsojaystävällisiä.

– Varmaan tiukkoja ja viihdyttäviä pelejä on luvassa. Jos voitamme, niin ehkä kesällä tulee heitettyä vähän kuittia, kun kohtaamme oikeasti pelikentällä. Odotan tätä innolla ja mielestäni tämä on hieno tapa auttaa molempia seuroja tässä vaikeassa tilanteessa.

Ojala raivasi tiensä Hakan edustajaksi kukistamalla jatko-ottelussa Henri Malundaman. FIFA pysyy Ojalalla yhtä hyvin näpeissä kuin pallo jalassa.

– Kyllä sitä on aika paljon vuosien varrella tullut pelattua ja viime vuodet olen aina omistanut uusimman pelin. Aika paljon on tullut pelattua, Ojala kertoo valmistautumisestaan.

Ykkösen viime kauden maalikuningas luottaa hyökkäävään peliin myös virtuaalipelissä.

– Tykkään pallonhallinnasta ja sitä kautta luoda maalitilanteita. Se on sama kuin oikeassakin pelissä.

Tulevaa derbyä Ojala odottaa innostuneena.

– Tämä on hieno juttu ja kiva, että tällaista järjestetään, kun ei päästä oikeasti vielä pelaamaan. Voittamaan lähdetään totta kai eikä Ilvestä vastaan lähdetä koskaan häviämään. Innolla odotan ja kiva olla mukana.

Ostamalla viiden euron pääsylipun otteluun, tuet samalla myös FC Hakaa. Lippuja voi ostaa täältä ja lipunmyynti on auki lauantaihin kello 12.00 saakka. Ottelut selostaa Mikko Aaltonen.

Lisäksi ottelua voi kommentoida Twitterissä ja parhaat kisakatsomot sekä kysymykset pelaajille nostetaan esille lähetyksen aikana. Kommentointiin voi käyttää aihetunnisteita: #kaikkienaikojenderby, #ilves tai #fchaka

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT