Hakalle arvokkaat pisteet Porista

Viime kesänä Hakan ensimmäistä Ykkösen vierasvoittoa saatiin odottaa elokuulle asti. Nyt se tuli jo huhtikuussa, kun FC Jazz kaatui Porissa lukemin 2-1 (0-1).
Porin stadionin nurmi oli vielä kaukana huippukunnostaan, joten suuria hienouksia ottelu ei tarjonnut. Kovaa taistelua sitäkin enemmän.

– Luonnonnurmelle kun mennään, niin peli on aina hieman erilaista. Ensimmäinen puoliaika meiltä meni alustaan totutellessa, Hakan valmentaja Kari Martonen sanoi.

Ottelun alku oli Hakalle painajaismainen, kun aiemmin tällä viikolla SJK:sta Jazziin lainattu Elias Ahde osui jo kolmen minuutin pelin jälkeen. Ahde nousi hanakasti laidaltaan ja sijoitti pallon tolpan viereen.

Toisella puoliajalla Haka lisäsi vauhtia ja Jazz putosi kyydistä. Etchu Tabe tasoitti kamppailun 53. minuutin kohdalla kulmapotkun jälkitilanteesta.

Hakan voitto-osuma tuli 12. minuuttia myöhemmin ja sen viimeisteli Niilo Mäenpää. Emenike antoi hyvän syötön ja Mäenpää puski nätisti pallon Jazzin verkkoon.

– Mielestäni voitto oli täysin ansaittu. Kyllä me peliä veimme etenkin toisella puoliajalla ja paikkoja oli useampaankin maaliin, Martonen huomautti.

Haka ei ole tämän vuoden puolella hävinnyt vielä yhtään ottelua.

– Kyllä se taas jotain kuvasti tämän joukkueen henkisestä lujuudesta, että emme antaneet pelin notkahtaa vaan nousimme nopean takaiskumaalin jälkeen vielä voittoon, Martonen kiitteli.

Hakan ottelut jatkuvat keskiviikkona Tehtaan kentällä. Vastaan asettuu kello 18.30 alkavassa ottelussa KPV. Kyseessä on todellinen huippuottelu, sillä Haka ja KPV ovat ainoat joukkueet, jotka ovat voittaneet molemmat Ykkösen pelinsä tänä keväänä.

Hakan kokoonpano FC Jazzia vastaan: Ville Kauppinen, Jami Kyöstilä (72. Henri Malundama), Etchu Tabe, Eero-Matti Auvinen, Juho Saarinen, Chris James, Niilo Mäenpää, Jesse Ahonen (60. Anton Popovitch), Emenike Mbachu, Joni Mäkelä (90. Jere Intala), MacPherlin Dudu (var.).

KUVA: JUSSI RÄMÄ